CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 28 Şubat sürecinde başörtüsü gerekçesiyle öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesini Ankara'daki evlerinde ziyaret etti Aileyle kahvaltıda bir araya gelen CHP lideri, ziyaret sonrası basın açıklamasında bulundu.

Kılıdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Birbirini anlayan ve kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz. Bunun öncülüğünü yapmak, çaba harcamak gerekiyor. Geçmişteki yaraları bir şekliyle tedavi etmek gerekiyor. İnsanlar mağdur oldu, helalleşmemiz gerekiyor, mağduriyetlerini giderilmesi gerekiyor.

Bugün eşim Selvi Hanım ile birlikte bir öğretmenimizin sabah kahvaltısındaydık. Önce bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz. Öğretmenimiz 28 Şubat mağduru. Yalnızca 16 ay öğretmenlik yapabilmiş. 1. sınıftaki çocuklara verdiği önemi anlattı. Onları eğittiğini ve 7 müfettişin kendisini nasıl sorguladığını ve görevine nasıl son verildiğini.

'SIRADAN BİR HATA DEĞİL, İNSANLARIN GELECEKLERİYLE OYNUYORSUNUZ''

Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla bu mağdurlarla helalleşmesi lazım. Sıradan bir hata değil, insanların gelecekleriyle oynuyorsunuz, telafi edilmeli. Herkesin öncülük etmesi lazım. Medyanın öncülük etmesi lazım. Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için hepimiz mücadele etmeliyiz. Bu meseleyi sistematik olarak çözmeliyiz, günlük politikalarla değil. Kalıcı olarak çözmeliyiz. Bunu yapabildiğinizde zaten o insanlarla helalleşmiş olursunuz."