Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya gelen tepkilerden bazıları şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Şehit kanı üzerinden siyaset yapanlara lanet olsun!

Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu mutlu mu acaba! Halkı kin ve nefrete sürükleyen, söylemlerin genel başkan düzeyinde gelmesi ne kadar acıdır. Bu organize saldırının sorumlusu kim? Bunu herkesin kendi vicdanına sorması gerekiyor. Saldırı bir şehit cenazesinde gerçekleşti. Öncelikle bu şehide saygısızlıktır. Şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapanlara lanet olsun, lanet olsun.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan: Bu planlı bir saldırıdır

Türkiye seçim sürecinde o kadar kutuplaştırıldı ki, insanların içine (oy vermeyeceği kişiler için) düşmanlık tohumları serpiştirildi. Bu iklim Türkiye için iyi değil. Sayın Kılıçdaroğlu’na saldırı da öyle vatandaşın insiyaki tepkisiyle gerçekleşmiş bir saldırı değil, planlı bir saldırı. Bu saldırganlara güvence verenler ortaya çıkarılmadıkça, bu ülkede kimse güvende olmaz. İster 5 bin korumayla, ister korumasız gezin. Bu ülkede saldırı aydınlatılmadıkça kimse güvende olmaz. Saldırıyı kınamıyorum, lanetliyorum.

ADALET BAKANI GÜL: SİYASETE GÖLGE DÜŞÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter üzerinden yapılan saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz!"

BAKAN SOYLU: YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

ÖMER ÇELİK: SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır."