İHH Pakistan'ın Keşmir eyaletindeki Himalaya dağlarının zirvesine yakın bir yerde Türkiye’den getirilen çelik konstrüksiyon malzemelerle Yetim Okulu yaptı. RARA yetim okulunda öğrenciler kaliteli eğitim alıyorlar.

İHH, Keşmir'de 2005 yılında yaşanan büyük deprem sonrası yardım faaliyetleri için geldiği bölgede buradaki yetimlere kol kanat gerebilmek adına partner vakıf olan Hubeyb Vakfı ile proje geliştirerek dağların zirvesine yakın yerde aldığı arazide 2007 yılında Türkiye'den çelik konstrüksiyon malzemeleri getirerek hazırlanan alana RARA ismi verilen 3 binadan oluşan okul yaptı.

Kurulduğundan bu yana eğitimlere aralıksız devam eden okul mezunlar vermeye başladı. Okulda, şu an 164'ü yetim olmak üzere 520 öğrenci eğitim görüyor.

İHH tarafından yürütülen "Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında düzenlenen Pakistan Yetim Günleri etkinliklerine Türkiye'den katılan 18 kişilik ekip de yetim kampüsünde eğitim gören çocukları ziyaret edip, yetimlerin eğitim gördükleri alanları gezerek çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Türkiye'den getirilen malzemelerle kuruldu

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara yaptığı açıklamada, bölgede kalıcı bir çalışma yapmak adına bu projeyi geliştirdiklerini vurgulayarak, ”Bu ölçekteki ilk kalıcı projemiz budur." dedi.

Okulda hem yetim öğrencilere hem de günübirlik öğrencilere eğitim verildiğini anlatan Kara, şöyle konuştu:

"Burada 164 yetimimizden, 102'si yatılı, 62 yetim öğrencimiz de dışarıdan geliyor.Dışarıdan gelenler kız öğrencilerimiz. Burada şu an için yatılı olarak sadece erkek yetimhanemiz var. Toplamda ise öğrenci sayımız 520'dir. Okulun arka kısmında bulunan yeni bir arazi daha aldık. Buraya da kız öğrencilerimiz için yatılı bir alan oluşturacağız. Okulumuz bölgedeki okullar arasında ikinci sırada. İlk sırada ise askeri okul bulunmakta."