Kentsel dönüşüm projesi ile binaları yenilemeye alınan hak sahipleri, risk raparu almadan işlemleri tamamlanmadan ev kiralayıp çıkarlarsa, kiralarının kira yardımı alma hakkını kaybedebiliyorlar.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, Riskli binaya kentsel dönüşüm kapsamında risk raporu almadan adres değişikliği yapanların, devletin kira yardımından yararlanamadığını dile getirerek, tüketicinin mağduriyet yaşamaması için ev kiralama konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kolçak, kentsel dönüşüme giren riskli yapıda oturan bazı hak sahiplerinin, evsiz kalma telaşıyla binasına risk raporu almadan ev kiralayarak ikametgâh adresini değiştirdiğini, bu yüzden kira yardımından mahrum kaldığının altını çizdi.

"Rapor çıktıktan sonra ikametgâhınızı taşıyın"

Risk raporu ile beraber kira yardımı için istenen belgeler arasında ikametgâhında bulunduğunu hatırlatan Kolçak, ”Tüketiciler mağduriyet yaşanmaması için ev kiralasalar dahi işlemleri bitirmeden ikametgâhını taşımamalı." ifadelerini kullandı.