3 yıl 4 ay sürdürdüğü, AA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevi sonrasında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kemal Öztürk Twitter’dan medya dünyasına yönelik göndermelerle dolu bir mesaj paylaştı. Daha öncesi gazetesiyle yazıları nedeniyle sorunlar yaşayan Öztürk 8 Mayıs tarihli YSK’nın kararıyla ilgili köşe yazısının gazetede yayınlaması nedeniyle yazılarına ara verdiğini duyurmuştu.

Medyadaki tek yönlü haberlere gönderme yapan Öztürk mesajında şu ifadeleri kullandı; “Bu medya düzeni böyle devam ettiği sürece daha çok kurum, gazeteci ve etik değer gözümüzün önünde eriyip gidecek. Ve bir gün geride tek sözü dinlenmeyen ekranlar, tek satırı okunmayan gazeteler ve inandırıcılığını yitirmiş gazeteciler kalacak. O gün buna medya enkazı diyecekler.”

KEMAL ÖZTÜRK KİMDİR?

1969 yılında Ağrı’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında Yeni Şafak gazetesinde gazeteciliğe başladı. 2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığı görevine getirildi. 3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı. 1 Aralık 2014 tarihinde, 3 yıl 4 ay sürdürdüğü, AA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevinden istifa ettiğini duyurdu. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarı oldu. İyi derecede İngilizce bilen Öztürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.