Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile PKK'lı teröristlerin girdiği evi gösterdiği sırada vurulan 15 yaşındaki Eren Bülbül hakkında Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "15 yaşındaki bir çocuğa kurşun sıkacak kadar alçaksınız! Hain terör saldırısında şehit düşen Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’e rahmet diliyorum." dedi.

Ne olmuştu?

Trabzon'un Maçka İlçesi Vazelon Manastırı kırsalında PKK'lıların bulunduğu istihbaratı üzerine iki gün önce başlatılan operasyonda bugün saat 15.00 sıralarında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle yaralanan 2 güvenlik görevlisi ile 1 sivil önce Maçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3 yaralı ambulanslarla Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gönderildi. Hain saldırıda ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.