AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı mensupları toplu olarak Aliağa Adliyesi'ne giderek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.


Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yapan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Kılıçdaroğlu'nun hem partisinin genel kurultayında hem de sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsiyet haklarına ağır hakaretlerde bulunulduğu ifade etti.

Akbulut yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Biliyorsunuz Türkiye'de maalesef seviyesiz bir muhalefet yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir vaka ile karşı karşıyayız. Türkiye'de demokrasiye hep inandık yıllarca da bunlar demokrasiyi savunduğunu söylediler. Ama bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oy almış, halkın takdirinin çoğunluğunu kazanmış ve cumhurun reisi olarak seçilmiş bir lidere, kendi kongresinde ve devamında da sosyal medyada da hem küfür, hakaret edici sözler söylemektedir. Türkiye'nin lideri, Türkiye'nin cumhurbaşkanı sahipsiz değil, bunun böyle bilinmesi lazım. Yapılan hakaretler orada kalmayacak. Bunun gereği yerine getirilecek."

"MENDERES'İ, ÖZAL'I YEDİLER AMA ERDOĞAN'I YİYEMEZLER"

Topluma örnek olması gereken bir ana muhalefet partisinin Erdoğan'a bugüne kadar yapılmamış şekilde hakaret yapıldığını savunan Akbulut, bu olaya duyarsız kalamayacaklarını ifade etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında şikayetlerin artarak devam edeceğini belirten Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kılıçdaroğlu aslında Türkiye halkına küfretmekte, Türkiye halkına hakaret etmektedir. Ona oy verenler değil sadece bu topraklar içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımıza, tüm millete hakaret etmektedir.Herkes liderine sahip çıkacak. Cumhurun reisine sahip çıkacak. Dolayısıyla tüm Türk milletinin bu duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Daha önce Aliağa'da bazı vatandaşlar Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiklerinden dolayı parti olarak konuyu yargıya taşıdık. Şimdi ise herkes tek tek hesabını veriyor. Cumhurbaşkanına kim hakaret ederse bunu karşılığını alacaktır. Menderes'i yediler, Özal'ı yediler ama Tayyip Erdoğan'ı yiyemeyecekler ve de yedirmeyeceğiz .Tekrar ayağı kalkmış Türkiye'yi kimse dizlerin üzerine çökertemeyecektir. O durum artık bitmiştir."

Parti teşkilatı açıklamanın ardından Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.