CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının ekonomi politikalarına dikkat çekti. Türkiye'deki en temel sorunun liyakatsizlik olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, saatte ödenen faizin 2 milyon dolar olduğunu söyledi.

İstanbul'da iş adamlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Türkiye'nin en temel sorunu liyakatsizliktir. Devlette liyakati yok ettiğiniz zaman adalet diye bir kavram kalmaz. Hayatında tek bir makale yazmamış kişiyi büyükelçi tayin ettiniz. Bunu yaparsanız dünyadaki saygınlığınız ne olur? Ben bunu söylediğimde "Kılıçdaroğlu muhalefet yapıyor" diyorlar. Ben bunu söylemeyecek miyim arkadaşlar? Liyakati yok ederseniz her şeyi darmadağın edersiniz.

Hukuk can ve mal güvenliğinin garanti altına alındığı kurallar bütünüdür. Hiçbirinizin Türkiye'de can ve mal güvenliği yoktur. Siyasi iktidar "Ben bunu yargılamak istiyorum" derse, sizin avukatınız bile sizin neden tutuklandığınızı bilemez. Yabancı sermaye neden Türkiye'ye gelsin? Neden ben ve sizler siyasi iktidar tarafından tehdit ediliyorsunuz? Devleti yöneten böyle bir şey olabilir mi?

Demokrasi benim gibi düşünmeyenler için de vardır. Demokrasinin kurallarını yerine getirmiyorsan can ve mal güvenliği olmuyor. Vatandaşın iradesi yok sayılıyor.

Merkez Bankası'nın verdiği kararlara siyasi iktidar müdahale etmez. Siz müdahale ederseniz dünyada bir itibarınız olmaz. Bunlardan vazgeçilmeli.

Faiz ödemek için borç alır noktaya geldi Türkiye. Her bir saatte Türkiye Cumhuriyeti'nin ödediği faiz 2 milyon dolardır. Saat başına 2 milyon dolar faiz ödeyen bir ülkenin ekonomik krizden kurtulabilir mi?'