Denizli'de bir firmada işe başladığı gün, bindiği servis aracının kaza yapması sonucu boynu kırılıp felç olan 33 yaşındaki Songül Özgün, 14 yıllık zorlu tedavi sürecinden sonra yeniden ayağa kalktı.

Özgün, geçirdiği kazada boynunun kırılması sonucu felç geçirerek yatalak duruma düştüğünü hatırlattı.

"Yeniden ayağa kalkabilmek benim için bir mucize"
Birçok hastanede tedavi gördüğünü ve son olarak Sağlık Bakanlığına bağlı Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine geldiğini anlatan Özgün, şöyle konuştu:

"Buraya ilk geldiğimde boynumu tutamıyordum. Kol gücü kaybım oldukça fazlaydı. Gördüğüm tedavi ile son bir haftadır kendimi yataktan sandalyeye, sandalyeden yatağa transfer edebiliyorum. Hatta robotik yürüme cihazı sayesinde ayakta durabiliyor ve geri geri yürüyebiliyorum. Yeniden ayağa kalkabilmek benim için bir mucize. İlk ayağa kalktığım gün ailemi aradım, ayağa kalkabildiğimi söyledim. Onları zor inandırabildim. Bu benim için çok müthiş bir duygu."

"Sağlımızın ve sahip olduklarımızın kıymetini iyi bilmeliyiz" diyen Özgün, tamamen yürüyebilir hale geldiğinde ise ilk olarak babası ile dans edeceğini ve kaza sonrası yoğun bakımda yattığı hastanenin etrafında koşacağını söyledi.

"Hastamızda ciddi gelişmeler oldu"
Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kemal Tezelli de hastanın boyun kırılmasına bağlı felç geçirdiğini ve yürüme yetisini kaybettiğini belirtti.

Tezelli, kendilerine başvuran hastayı rehabilitasyon için kabul ettiklerini kaydederek, "Songül hanımın yaklaşık 3 yıldır aralıklı olarak tedavisi hastanemizde devam etmekte. Bu süre zarfında hastamızda ciddi gelişmeler oldu. Önce kollarında güçlenme başladı. Şimdi de hastamızı robotik yürüme yardımıyla ayakta tutabiliyor ve yavaş yavaş yürütüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de hastamızın tamamen yürür duruma gelmesi için ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor."