Beşiktaş, Süper Lig'in 15. haftasında Kadir Has Stadı'nda Kayserispor'la 1-1 berabere kaldı. Umut Bulut'un golüyle (31') yenik duruma düşen siyah-beyazlılar, rakibine penaltıdan Cenk Tosun'la (45') cevap verdi. Tiago Lopez'in 49. dakikada kırmızı kart gördüğü maçta bir kişi eksik oynayan rakibi karşısında gol pozisyonu üretmekte zorlanan Beşiktaş, zirve yarışında 2 kritik puan kaybetti.

Süper Lig 15. hafta maçında Beşiktaş, Kayserispor'a konuk oldu. Ev sahibi, 31. dakikada Umut Bulut ile öne geçti.

45. dakikada Umut Bulut, ceza sahasında topa vurmak üzere hamle yaptı, Cenk Tosun topu almak için ayağını soktu, Umut'un vuruşu Cenk'e geldi. Hakem bu pozisyonda penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Cenk Tosun, 45+1'de skoru 1-1'e getirdi. Penaltı pozisyonuna itirazda bulunan Umut Bulut ve Kana Biyik sarı kart gördü.

İlk yarının bitiminin ardından Kayserispor'dan Tiago Lopes de hakeme itiraz edince Yaşar Kemal Uğurlu, bir kez daha sarı kart çıkardı.

İkinci yarıda henüz 49. dakikada Tiago Lopes, bir kez daha sarı kart gördü. Böylece Kayserispor 10 kişi kaldı. Karşılaşmada 6 dakika uzatma oynanırken başka gol sesi çıkmadı. Maç 1-1 bitti.

Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Beşiktaş, ligde bir kez daha puan kaybı yaşadı. Ligdeki son 4 maçında 3. kez berabere kalan Beşiktaş, 27 puanla 4. sırada kaldı. Kayserispor da yine 27 puanla averaj farkıyla 5. sırada yer buldu.

Sezona Rumen teknik direktör Mario Sumudica yönetiminde Galatasaray mağlubiyetiyle başlayan Kayserispor ise sezonun flaş takımlarından biri oldu. Sarı-kırmızılılar, bu sezon geride kalan 14 maçta sadece 2 kez yenilirken topladığı 26 puanla kritik mücadele öncesinde Beşiktaş'la aynı puanda bulunuyor. Kayserispor ayrıca bu sezon evinde hiç yenilmezken ligde bunu başarabilen dört takımdan biri.

KAYSERİSPOR - BEŞİKTAŞ

SAAT: 19:30

HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

STAT: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

YAYIN: BeIN SPORTS 1

KAYSERİSPOR: Lung, Lopes, Atila, Sapunaru, Kucher, Kana Biyik, Badji, Güray, Mendes, Boldrin, Umut

YEDEKLER: Muammer, Gyan, Levent, Espinoza, Berkant, Varela, Stojiljkovic, Erdal, Erkan, Canberk

TEKNİK DİREKTÖR: Marius Sumudica

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Cenk

YEDEKLER: Tolga, Utku, Mitrovic, Fatih, Medel, Talisca, Lens, Orkan, Mustafa, Negredo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 15. haftasında Kayseri̇spor'a konuk olan Beşiktaş, ligde bundan önce oynadığı Galatasaray maçının ilk 11'i ile sahada yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'ndaki mücadelede, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta derbiyi 3-0 kazanan takımını bozmadı. Siyah-beyazlılar sahaya Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Babel ve Cenk Tosun 11'i ile çıktı. Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Mitrovic, Fatih Aksoy, Medel, Talisca, Lens, Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ve Negredo bulundu. Beşiktaşlı futbolcular sahaya "10 Aralık Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz" pankartıyla çıktı.

KAYSERİSPOR'DA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Kayserispor, geçen haftaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11'inden iki değişiklikle Beşiktaş karşısında sahada yer aldı. Ligde 14. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Şamil Çinaz ile bu maçta çıkan olaylar sonucu 1 maç men cezası alan Deniz Türüç, Beşiktaş maçında forma giyemedi. Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Deniz ve Şamil'in yerine Boldrin ile Kucher'i ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılılar sahaya Lung, Tiago Lopes, Kucher, Kana Bıyık, Atila Turan, Sapunaru, Badji, Mendes, Boldrin, Güray Vural ve Umut Bulut 11'i ile çıktı.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmada kendilerine ayrılan bölümleri dolduran taraftarlar, takımları lehine tezahüratta bulundu. Kayserispor taraftarları maç öncesinde batı kale arkası ve maraton tribünlerinde koreografi yaptı. Taraftarlar, kartonlarla ''Kapalı kale tribünü'' diye adlandırılan batı kale arkasında Kayserispor'un logosunu ve kuruluş tarihini, maraton tribününde ise "Kayserispor" yazısını oluşturdu.

KARTAL BU SEZON DEPLASMANDA ZORLANIYOR

Beşiktaş, bu sezon deplasmanda istediği sonuçları almakta zorlandı. Ligde şu ana dek 7 kez rakiplerine konuk olan siyah-beyazlı ekip, bunların 3'ünü kazanabildi. İkişer karşılaşmadan beraberlik ve yenilgiyle ayrılan Beşiktaş, deplasmanda 10 puan kaybetti.

Siyah-beyazlı takım, dış sahada Kardemir Karabükspor'u 1-0, Aytemiz Alanyaspor'u 2-1, Göztepe'yi 3-1 mağlup etti. Deplasmanda Fenerbahçe ile Gençlerbirliği'ne 2-1'lik skorlarla yenilen Beşiktaş, dış sahada ayrıca Kasımpaşa ile 2-2, Evkur Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Ligde şu ana dek kalesinde 12 gol gören Beşiktaş, bunların 8'ini deplasmandaki karşılaşmalarda yedi. Konuk olduğu maçlardaki son galibiyetini 5 Kasım'da Göztepe'yi yenerek alan siyah-beyazlılar, Kayserispor'u yenerse 34 gün sonra deplasmanda kazanma başarısı gösterecek.

DENİZ YOK, LUNG VAR!

Süper Lig'in 14. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının ardından çıkan olaylarda sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle birer maç ceza alan Silviu Lung ve Deniz Türüç'ün durumları hafta içinde Tahkim Kurulu'nda görüşüldü. Tahkim Kurulu Lung'un cezasını kaldırırken Deniz Türüç'ün cezasını ise onadı.

ÖNEMLİ OYUNCULAR DİNLENDİ

Bu sezon 3 kulvarda mücadele eden ve son olarak Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Leipzig ile oynanan karşılaşmaya önemli oyuncularından bazılarını götürmedi. Siyah-beyazlı ekipte, bu sezonun vazgeçilmez oyuncularından Pepe, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Atiba Hutchinson, Gökhan Gönül, Tolgay Arslan ve Fabricio Agosto Ramirez, Leipzig karşısında forma giymeyerek dinlenme fırsatı buldu.