Düzgün, kent merkezindeki otelde düzenlenen törende şehit ailelerinin acılarını, hüzünlerini yakından hissettiklerini ve onları şehitlerin emaneti gördüklerini söyledi.
Şehitlerin şehadet şerbetinden içerek Allah katında en yüksek mertebeye ulaştıklarını belirten Düzgün, onların emaneti yakınlarına destek vermenin boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

İSMİ AÇIKLANMADI
2-3 ay önce kendisini telefonla arayan hayırsever ailenin, "Bizler, bugün rahat bir ortamda işlerimizi yürütebiliyorsak, kahraman şehitlerimiz sayesinde yürütüyoruz" diyerek şehit ailelerine destek olmak istediklerini anlatan Düzgün, karşılıklı istişareler sonucunda 2013, 2014 ve 2015 yılındaki şehitlerin çocuklarına daire alınması yönünde karara vardıklarını dile getirdi.

YÜZDE 30 İNDİRİM YAPILDI
Düzgün, hayırsever ailenin yeni yapılan modern sitede aynı blokta yer alan 80 metrekarelik 14 daire satın aldığını belirterek, fiyatlarda yüzde 30 indirim yapan Suat Altın İnşaat Şirketi'ne teşekkür etti.
Kayseri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Şehit ve Gazilik Bürosunun şehit ailelerine gerekli desteği sağladığını aktaran Düzgün, Kayseri'de bugüne kadar 257 şehit yakınının kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirildiğini hatırlattı.

DAİRELER KURA İLE BELİRLENDİ
Vali Düzgün'ün konuşmasının ardından şehit aileleri, kendilerine hediye edilen dairelerin numaralarını ve katlarını çektikleri kurayla belirledi.
Duygusal anların yaşandığı kura çekiminde şehit yakınlarından bazıları konuşmakta zorlandı. Şehit yakınları, "Allah devletimizden ve bize daire hediye eden ailemizden razı olsun" dedi.
Kura sonucu kat ve daire numaraları belirlenen şehit yakınları, Vali Orhan Düzgün'ün talimatıyla Tapu Müdürlüğünce tören alanında oluşturulan masada kayıtlarını yaptırarak tapularını teslim aldı.