Şırnak’ta 19 gündür aralıksız devam eden operasyonda terör örgütü PKK’ya ağır darbe vuruldu. Örgütünün Türkiye'deki ana silah ve mühimmat deposu çökertildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE BİR İLK

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Şırnak İncebel (Kato) Dağları'nda devam eden operasyonda teröristlerce kullanıldığı belirlenen 25 mağaradaki aramalarda çok sayıda silah, teçhizat ve mühimmat ele geçirildi. Bölücü terör örgütünün Türkiye'deki ana silah ve mühimmat deposu olduğu belirtilen mağaralardaki silah ve mühimmatın, bugüne kadar tek seferde örgütten ele geçirilen en fazla malzeme olduğu bildirildi. Son bir haftada 4'ü ölü, 7'si sağ, 6'sı teslim olmak üzere 17 terörist de etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 19 Nisan'dan bu yana Şırnak'ın İncebel ve Kato Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonların devam ettiğini açıklayarak, teröristlerin kullandığı tespit edilen 25 mağarada yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemeleri bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, bugüne kadarki operasyonlarda en kapsamlı silah ve malzemelerin ele geçirildiği vurgulandı.

YÜZLERCE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda ele geçirilen silah ve malzeme listesi şöyle: 237 Kaleşnikof tüfek, 23 G-3 piyade tüfeği, 9 Bixi makineli tüfek, 8 Dragunov KANAS tüfek, 1'er MG-3 makineli tüfek, Zagros keskin nişancı tüfeği, Doçka uçaksavar silahı, M-16 piyade tüfeği, 2 HK-33 piyadetüfeği, 3 Mavzer tüfeği, 9 pompalı tüfek, 3 av tüfeği, 9 RPG-7 roketatar, 2 lav silahı, çeşitli çaplarda havan ile 57 bin 540 7,62 milimetre tüfek mühimmatı, 32 bin 242 biksi mühimmatı, 7 bin 330 doçka mühimmatı, 4 ton amonyum nitrat patlayıcı, 240 el bombası, 236 anti personel roketatar mühimmatı, 16 anti tank mayını, 4 anti tank roketatar mühimmatı, çok sayıda teçhizat ve yaşam malzemeleri.

DAĞDAN KAÇIŞLAR SÜRÜYOR

Şırnak’ta terör örgütünden kaçan 3 PKK’lı teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “07.05.2017 tarihinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan bir yaşı küçük toplamda üç kişi terör örgütünden kaçıp Silopi Habur Sınır Kapısında güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir” denildi.

Teröristler can çekişiyor

Son bir haftada terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda 4'ü ölü, 7'si sağ, 6'sı teslim olmak üzere 17 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığınca 1-8 Mayıs arasında, terör örgütlerine yönelik operasyonlarla ilgili açıklama yapıldı. Buna göre, son bir haftada bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince 417 operasyon düzenlendi. Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 214, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 31, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 891, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 28 olmak üzere toplam bin 164 zanlı gözaltına alındı.

30 SINIĞINAK YERLE BİR

Operasyonlarda 4'ü ölü, 7'si sağ, 6'sı teslim olmak üzere 17 terörist etkisiz hale getirildi. Bingöl, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Ağrı, Erzurum, Kars, Mardin, Tokat ve Van'da terör örgütü mensuplarınca kullanılan 30 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 30 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Güvenlik güçlerince, bin 545 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 198 el bombası ile 50 bin 107 adet muhtelif mühimmat, 279’u ağır ve uzun namlulu olmak üzere toplam 297 adet silah ele geçirildi.