Yurtdışından gelen çok sayıda heyetin uğramadan geçemediği Hamamönü, Katar heyetini ağırladı. Katar sivil toplum kuruluşlarından gelen 10 kişilik heyet, Ankara’nın gözbebeği Hamamönü’ne hayran kaldı. Heyet üyeleri, soğuk havaya aldırış etmeden Hamamönü sokaklarını dikkatle inceledi.

HAMAMÖNÜ’NE BÜYÜK ÖVGÜ
Katar heyeti önce Altındağ’ın ve Hamamönü’nün tarihi süreci hakkında bilgi sahibi oldu. Hamamönü’nün Altındağ Belediyesi tarafından çok kısa bir sürede restore edilmesi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen heyet üyeleri, Hamamönü sokaklarını büyük bir ilgiyle gezdi. Heyet, Taceddin Dergâhı’nı da yakından görme fırsatı bularak bölgeye övgüler yağdırdı.

Bölgenin kültürel ve sanatsal dokusundan oldukça etkilenen Katarlı misafirler, daha sonra soluğu Hamamönü Sanat Sokağı’nda aldı. Heyet, bu bölgede yer alan ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştiği atölyeleri gezerek burada ebru sanatı üzerine bir deneme gerçekleştirdi. Kabakçı Konağı’nda çay içerek günün yorgunluğunu atan heyet üyeleri, bölgedeki kültürel dokudan oldukça etkilendiklerini dile getirdi.