Savaş, açlık, susuzluk ve salfınlarla boğuşan İslam coğrafyasına sırt dönüp, ABD Başkanı Trump'la bir olup Katar'ı ablukaya alan Körfez ülkelerine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den çarpıcı mesajlar geldi

ZEKATLARI 100 MİLYAR DOLAR

“Körfez ülkelerinin 4 trilyon dolar servetinin zekatının 100 milyar dolar. Sadece 5 körfez ülkesindeki servetin zekatı 100 milyar dolar, sadece 5 Müslüman ülkenin zekatı. 100 milyar dolarla Afrika'da hiçbir aç kalmaz, hiçbir su sorunu yaşanmaz. Biz kaç yıldır Suriyelilere 10 milyar dolar harcadık. Demek ki zekat müessesesi uygun bir şekilde işletilebilse o zaman bu sorunların büyük bir kısmını yaşamamış oluruz.”

ZALİMLERİ NEDEN LİSTEDE YOK

“Suriye başta olmak üzere İslam dünyasında yaşananlardan büyük üzüntü duyuyoruz. Körfez ülkelerindeki gelişmeleri de takip ediyoruz ve görüyoruz ki İslam alimlerinin isimleri terör listelerine alınıyor ancak zalimlerin ve Beşşar Esed'in isminin bu listeye alındığını görmüyoruz. Suriye, Yemen, Irak, Libya ve dünyanın diğer ülkelerindeki kardeşlerimizin sıkıntılarının sona ermesini niyaz ediyoruz.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen "Zekat Sohbetleri" panelinde yaptığı konuşmada, devlet ve milletin diyanet işleri teşkilatıyla bu güzel sohbet programında yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen "Zekat Sohbetleri" panelinde yaptığı konuşmada, devlet ve milletin diyanet işleri teşkilatıyla bu güzel sohbet programında yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

'MALA VE SERVETE MAHKUM OLMAYINIZ'

Görmez, İslam'da dünyayı, dünya olduğu için kötüleyen bir hadis veya söz olmadığını belirterek, "İslamiyet'te malı, serveti ve zenginliği reddeden bir ayet ya da hadis yoktur. Ancak İslamiyet'te mala ve servete mahkum olmak reddedilmiştir. Serveti kalbe hakim kılmak reddedilmiştir" diye konuştu. Görmez, körfez ülkelerinin 4 trilyon dolar servetinin zekatının 100 milyar dolar olduğunu belirterek, "Sadece 5 körfez ülkesindeki servetin zekatı 100 milyar dolar, sadece 5 Müslüman ülkenin zekatı. 100 milyar dolarla Afrika'da hiçbir aç kalmaz, hiçbir su sorunu yaşanmaz. Biz kaç yıldır Suriyelilere 10 milyar dolar harcadık. Demek ki sosyal adalet bakımından zekat müessesesi Rabb'imimizin rızasına uygun bir şekilde işletilebilse o zaman bu sorunların büyük bir kısmını yaşamamış oluruz." dedi.

'ŞÜKREDEN ZENGİNE İHTİYAÇ VAR'

Sultan 2. Abdülhamid' Şazeli tarikatına intisap ettiğini ifade eden Görmez, neden bu tarikatı seçtiğinin merak edilebileceğini belirterek, "Çünkü bu tarikatın önemli bir özelliği var. Bu tarikat sabreden fakirden çok şükreden zenginler üzerinde durur. Afrika gibi açlığın hüküm sürdüğü bir kıta var. Sultan Abdülhamit, 'burada şükreden zengine ihtiyaç var' diyor. Şükreden zengin olunuz. 'Veren el, alan elden üstündür' hadisi bununla ilgilidir. Kur'an-ı Kerim'de, 'onlar ki zekat verebilmek için çalışırlar. Zekat verici olabilmek için üretirler.' diyor." ifadesini kullandı.