‘Askeri casusluk’ kumpasında bir perde daha aralanıyor. Gizli tanık, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman’ın Yayın Yönetmeni Dumanlı hakkında şok iddiada bulundu; “Örgüte karşı olan askerlerin gizli görüntüleri gazetenin arşivinde tutuluyordu.”

İzmir'de ‘askeri casusluk soruşturması’ndaki usulsüzlüklere ilişkin iddianamede ifadeleri yer alan gizli tanık, önemli açıklamalarda bulundu. Tanık, “Ekrem Dumanlı, bana FETÖ'ye karşı olan bazı askeri personelin cinsel içerikli özel görüntülerinin Zaman’ın arşivinde tutulduğunu söyledi” dedi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen "askeri casusluk soruşturması" iddianamesinde, TSK'da FETÖ'ye karşı olan ve örgüt tarafından tasfiyesi planlanan askeri personele nasıl bir baskı uygulandığına ve askerlerin nasıl fişlendiğine yer verildi. İddianamede ifadesi yer alan "Zaman" kod adlı gizli tanık, FETÖ karşıtı tavır sergileyen personelin saf dışı bırakılması için öncelikle kişinin dini duygularını ön plana çıkarmak suretiyle örgüte kazandırılmaya çalışıldığını ancak bu kişinin örgütün karşısında bir tavır sergilediği durumda makam vaadinde bulunulduğunu ileri sürdü. Personelin bu yöntemle ele geçirilememesi halinde rüşvet yolunun denendiğini öne süren gizli tanık, örgütün legal ve illegal yollarla askerlerin özel bilgilerini arşivlediğini ifade etti.

GİZLİ GÖRÜNTÜLER ÖZEL ARŞİVDE

Davanın firari sanığı Ekrem Dumanlı'nın, kendisinin de yer aldığı bir ortamda TSK'daki bazı askeri personelin cinsel içerikli görüntülerinin kapatılan Zaman gazetesinin özel arşivinde korunduğunu söylediğini iddia eden gizli tanık "Zaman"ın şu ifadeleri iddianamede yer aldı: Dumanlı, Zaman gazetesinin özel bir arşivinin olduğunu, bu arşivin özel olarak korunduğunu, üç katlı bir binada bulunduğunu, arşivde birçok kişinin cinsel ilişkilerinin kayıtlarının olduğunu ama Zaman gazetesinin ve örgüt televizyonlarının bunları yayınlayamayacağını, zamanı geldiğinde kardeş gazete ve TV'lerde veya izi bulunamayan internet sitelerinden yayınlanacağını söyledi."

FİŞLEMELER GİZLİ HAVUZDA

Örgüt mensuplarının elde ettiği bilgilerin FETÖ yöneticilerine ulaştırıldığını, bu bilgilerin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı ile himayesinde bulunan gizli bir havuza aktarıldığını dile getiren gizli tanık "Zaman", havuzdaki bilgilerin zamanı geldiğinde bu kişileri egale etmek ya da kamuoyunda devlet karşıtı bir algı oluşturmak amacıyla kullanıldığını kaydetti. Gizli tanık, "FETÖ yapılanmasının ayağına dolaşanları en basit anlamda cezaevinde süründürdüğü algısı, gerek bürokrasi kesiminde gerek siyasi çevrelerde gerekse sıradan vatandaş nezdinde ve toplumun geneli üzerinde korkutma ve sindirmeye dayalı baskı unsuru oluşturuyordu." beyanında bulundu.