Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Akhisarspor'u Babel ve Negredo'nun golleriyle 3-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar bu galibiyetle puanını 59'a yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Babel, ligdeki gol sayısını 12'ye çıkardı.

Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Galatasaray ve Başakşehir'in karşı karşı geleceği haftada Akhisarspor deplasmanından kayıpsız ayrılıyor! Siyah-beyazlılarda ilk yarı ve ikinci yarının hemen başlarında gol atan Babel, 3 puanın kazanılmasında başrol oynadı ve Kara Kartal, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak gözlerini Galatasaray-Başakşehir mücadelesine çevirdi. Akhisarspor'un galibiyet hasreti ise 5 maça çıktı.

Beşiktaş maçın henüz başında öne geçti, karşılaşmada çekilen ilk şut gol oldu! Mücadelede henüz 3. dakika oynanırken sol kanattan Caner Erkin'in pasıyla topla buluşan Babel, ceza alanı dışında attığı sert şutta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

20. dakikada Caner'in soldan verdiği pas, savunmadan sekip ceza sahasındaki Negredo'nun önüne düştü. Negredo'nun şutunda top ağlara gitti 0-2. İspanyol golcü, Süper Lig'deki gol sayısını 6'ya yükseltirken 8 haftalık gol orucuna son verdi! Negredo, son olarak 2-2 sonuçlanan Bursaspor mücadelesinde rakip fileleri havalandırmıştı.

Akhisarspor, 33. dakikada gole yaklaştı. Sol kanattan Ömer Bayram'ın ortasına hareketlenen Seleznov'un vuruşunda top Fabri'de kaldı.

Ev sahibi ekipte Okan Buruk, 2-0 sonrasında erken bir değişiklik yaptı ve 36. dakikada Kadir Keleş'in yerine oyuna Paulo Henrique'yi dahil etti.

Akhisarspor, yaklaşık 6 dakika sonra bir kez daha gole yaklaştı. Ömer Bayram'ın kullandığı serbest vuruşta topa yükselen Mustafa Yumlu, Fabri'yi geçemedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Beşiktaş, ilk 45 dakika sonunda soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. Orta alandan gelişen atakta ceza sahasının solunda topla buluşan Negredo topu altıpasa çevirdi, Ricardo Quaresma'nın şık vuruşunu kaleci Lukac kornere çıkardı. Devamındaki atakta Babel, yine ceza sahası dışından sert bir vuruş yaparak farkı 3'e çıkardı. Hollandalı yıldız bu golle birlikte Süper Lig'deki gol sayısını 12'ye yükseltti. Babel ayrıca Beşiktaş formasıyla deplasmanlardaki 8. golünü kaydetti.

Beşiktaş, 52. dakikada gole çok yaklaştı! Akhisarspor'un hatasında topla buluşan Quaresma, ceza sahasına girdikten sonra kaleci Lukac'ı da çalımladı ancak vuruşu direkten döndü.

Akhisarspor, 56. dakikada gole yaklaştı. Ceza sahasının dışında topla buluşan Daniel Larsson, bir anda 3 Beşiktaşlı'yı ekarte ederek ceza sahasına girdi ve Fabri ile karşı karşıya kaldı. Larsson'un vuruşunda top direkten dışarı çıktı.

Dakikalar 64'e geldiğinde Beşiktaş gole yaklaştı. Sağ kanattan Quaresma'nın kullandığı kornere iyi yükselen Tosic'in vuruşunda top direğin yanından az farkla dışarı çıktı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, bu sonuçla birlikte puanını 59'a yükselterek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, kariyerindeki 7. Beşiktaş maçından da galibiyet çıkaramadı ve Akhisarspor haftayı 34 puanla kapattı. Beşiktaş önümüzdeki hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak. Akhisarspor ise Göztepe ile evinde karşılaşacak.

STAT: Akhisar Stadı

SAAT: 20:00

YAYIN: BeIN Sports

HAKEM: Hüseyin Göçek

EKSİKLER: Muğdat Çelik, Miguel Lopes (cezalı)i Soner Aydoğdu (sakat) | Vagner Love (sakat)

AKHİSARSPOR: Lukac, Caner, Aykut, Mustafa Yumlu, Ömer, Sissoko, Serginho, Eray, Kadir, Larsson, Seleznov

YEDEKLER: Fatih, Bora, Dany, Orhan, Bia, Hasan Ali, Bilal, Barbosa, Onur, Henrique

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Medel, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo

YEDEKLER: Tolga, Utku, Gökhan Gönül, Necip, Vida, Tolgay, Oğuzhan, Lens, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş