İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın yıkım işlemlerine sabah saatlerinde devam edildi.

Çökme tehlikesi olduğu için boşaltılan ve apartman sakinlerinin itfaiye asansörü aracılığıyla girdikleri evlerinden sadece değerli eşyalarını almalarına belirli bir süre imkan tanınan Yunus Apartmanı'nın dün ara verilen yıkım işlemlerine tekrar başlandı.

Yıkım işlemlerine yoğun toz olduğu için zaman zaman ara veriliyor.

Kartal'da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı'nın enkazından çıkan deniz kabukları görüntülendi. Görüntülerde beton içinde deniz kabukları görülürken, facianın nedeni de bu görüntülerle gözler önüne serilmiş oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çöken bina çevresindeki 10 apartmanın analiz edildiğini ve 8'inin yıkımına karar verildiğini açıklamıştı.

Yıkımına karar verilen binalarda deniz kumu kullanıldığı belirlenmişti.

Yıkım işlemlerinin devam ettiği Yunus Apartmanı'nın enkazında da çok miktarda midye ve salyangoz kabukları görüldüğü bildirildi.Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat'ta saat 15.59 sıralarında çökmüş, olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen ekipler, arama kurtarma çalışmalarını başlatmıştı. Çökmenin ardından çevredeki 7 bina da güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan 14 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastanelere kaldırılmış, 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı.