Süper Lig'in 31. haftasında Başakşehir'in 1 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Beşiktaş, deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi.

İLK YARIDAN GOL SESİ ÇIKMADI
Son 2 haftada 5 puan kaybederek şampiyonluk yolunda büyük yara alan Beşiktaş, zirveyi kaptırdığı Başakşehir'den liderliği geri almak için Bursaspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.

Karşılaşma son derece tempolu başladı. İki ekip de açık bir futbol anlayışıyla sahada yer alırken, yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler.

Mücadelenin ilk yarısında Beşiktaş daha baskın tarafta ancak iki takım da gol atamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

BEŞİKTAŞ CENK'LE ÖNE GEÇTİ
Maçın ikinci yarısında nefesler kesildi. Önce Bursaspor Kubilay ile gole yaklaştı, ardından Oğuzhan siyah-beyazlı ekip adına çok net pozisyonda topu ağlara gönderemedi.

Beşiktaş'ın golü 65. dakikada ikinci yarıda oyuna dahil olan Cenk Tosun'dan geldi. Savunma arkasına sarkan Cenk, buluştuğu topta kaleci Harun'u geçerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

ABOUBAKAR NOKTAYI KOYDU
Maçın son dakikasında Beşiktaş Aboubakar ile farkı 2'ye çıkardı. Kaleci Harun'u çalımlayarak topu boş ağlara gönderen Aboubakar maçın da sonucunu tahin etti. Beşiktaş, Bursaspor'u Süper Lig'in 31. haftasının kapanış maçında 2-0 yendi.

BEŞİKTAŞ YENİDEN LİDER
Bursaspor'u Cenk Tosun ve Aboubakar'ın golleriyle 2-0 yenen Beşiktaş, puanını 68'e çıkararak Başakşehir'den liderliği geri aldı. Bursaspor ise 35 puanda kaldı.