O dönem henüz 10 aylık olan Kartal bebek Almanya’da bir klinikte yatıyordu ve uygun kalp bulunması durumunda naklin gerçekleşmesi için yüklü miktarda paranın önceden ödenmesi gerekiyordu. Ünlüler, spor kulüpleri, sosyal medya seferber oldu. Ve 19 saatte tam 4.5 milyon lira toplandı. O tarihten bu yana Kartal bebek, Giessen kentindeki üniversite kliniği yoğun bakım ünitesinde uyutuluyordu.

Beklenen müjdeli haber geldi. Uygun bir kalp bulunmuştu. Kartal bebek dün 22.00’da ameliyata alındı. Anne Ahu Yıldırım “Kalp bir çocuğa ait. ailesi ile tanışmayı çok isterim. çünkü artık o da benim çocuğum” dedi.

Kartal bebeğinin operasyonu gece boyunca sürdü. Sabah saatlerinde yoğum bakım ünitesine alınan Kartal bebek için 48 saatlik bekleme süresi başladı. Gece boyunca ameliyathanenin kapısında bekleyen anne Ahu Kahraman Yıldırım, muzisyenanne instagram hesabından durumla ilgili bilgi verdi ve dua istedi.

Ameliyattan sonra virüs kapmaması için gerekli önlemlerin alındığını anlatan Yıldırım, “Şimdi tüm umut ve dualarımız naklin başarılı geçmesi için” ifadesini kullandı.