Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 22. haftasında Beşiktaş , deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü Batshuayi'nin golüyle 1-0 mağlup etti.

BEŞİKTAŞ DEPLASMANDA 122 GÜN SONRA KAZANDI

En son Süper Lig'in 5. haftasında Antalyaspor deplasmanında galip gelmeyi başaran siyah-beyazlılar, dış sahada 8 maç aranın ardından galip geldi. 18 Eylül 2021'de Antalyaspor deplasmanında 2-0 geriye düşmesine karşın Rıdvan, Batshuayi ve Ghezzal'ın golleriyle 3-2 kazanmayı başaran Beşiktaş, o tarihten sonra rakip sahada çıktığı 8 maçta 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik almıştı.

KARAGÜMRÜK'ÜN PUAN ALAMADIĞI TEK İSTANBUL EKİBİ BEŞİKTAŞ

Sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan mücadeleyi de Alex Teixeira'nın golüyle 1-0 kaybeden Karagümrük, bu sezon İstanbul takımlarıyla oynadığı maçlarda yalnızca Beşiktaş karşısında puan alamadı.

Ligin ilk yarısında Başakşehir'i 3-1 ve Kasımpaşa'yı da deplasmanda yine aynı sonuçla 3-1 mağlup eden Karagümrük, Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlardan ise 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.

BATSHUAYİ SERİYE BAĞLADI

Beşiktaş'ın Belçikalı forveti Michy Batshuayi, Karagümrük deplasmanında 39. dakikada kazanılan penaltıda topu ağlara gönderirken, bu sezon ilk kez üst üste 3 maçta fileleri havalandırmayı başardı.

Siyah-beyazlı ekip bu golle karşılaşmada 1-0 öne geçerken, Batshuayi de bu sezonki gol sayısını 9'a yükseltti.

İkinci yarının ilk maçı olan Çaykur Rizespor karşısında gol sevinci yaşayan Batshuayi, geçtiğimiz hafta iç sahada oynanan Gaziantep FK mücadelesinde de karşılaşmanın tek golünü atarak takımına galibiyeti getirmişti.

Karagümrük karşısında 39. dakikada kazanılan penaltıda fileleri havalandıran Belçikalı oyuncu, üst üste 3 maçta gol sevinci yaşadı.

Batshuayi en son 2016-2017 sezonunda üst üste 3 lig maçında gol atmayı başarmıştı.

Chelsea forması giydiği dönemde ligin son 3 maçında da gol atan Batshuayi, o sezon kaydettiği 5 golün 4'ünü ligdeki son 3 mücadelede atmayı başardı. Batshuayi, son 2 maçta attığı 2 golle, takımına 1-0'lık skorlarla 6 puan kazandırdı.

Maçtan önemli dakikalar

Fatih Karagümrük - Beşiktaş maçı başladı.

3. dakikada kullanılan köşe vuruşunu savunma uzaklaştırdı, dönen topu sol kanatta alan Larin ortasını kale önüne yaptı, iyi yükselen Michy Batshuayi kafayı vurdu ancak kaleci Emiliano Viviano topu kurtardı. Pozisyon sonrası ofsayt bayrağı da havaya kalktı.

4. dakikada Jimmy Durmaz'ın savunma arkasına gönderdiği topu Rıdvan Yılmaz kalecisine dönerken pas kısa düştü ancak kaleci Ersin Destanoğlu, Bistrovic'ten önce çıktı ve aldı topu.

11. dakikada Cyle Larin ceza sahası dışından vuruşu farklı şekilde auta gitti.

Karşılaşmada 20 dakika geride kalırken iki takım da pozisyon üretemedi.

Maçtaki ilk isabetli şut 35. dakikada geldi. Pjanic'in ceza sahası dışından şutunu kaleci Viviano kurtardı.

Batshuayi gollerine devam ediyor!

37. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde Caner'in elle oynaması sonucu Siyah-Beyazlılar penaltı kazandı. Topun başına geçen Batshuayi topu filelere gönderdi: 1-0.

İlk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

İkinci yarı başlarken Karagümrük'te Adnan Uğur oyundan çıktı, yerine Levent Mercan girdi.

Larin net golü kaçırdı!

48. dakikada Batshuayi orta sahada topu kaptı ve hızlı bir şekilde Karagümrük kaleisne doğru ilerledi, sol tarafta boş durumda bulunan Larin'e pasını aktardı, Kanadalı futbolcunun şutu uzak kale dirieğinin olduğu yerden auta gitti.

55. dakikada Pjanic'in ara pasında topla buluşan Batshuayi'nin sert şutunu kaleci Viviano kurtardı.

64. dakikada Karagümrük tehlikeli geldi. Bistrovic'in şutunda top kaleci Ersin'de kaldı.

70. dakikada Beşiktaş'ta Oğuzhan'ın yerine Can Bozdoğan oyuna girdi.

Karşılaşmada son 15 dakikaya girilirken Karagümrük baskısını artırdı.

79. dakikada Ghezzal ve Larin çıkarken Güven ve Gökhan Töre oyuna girdi.

87. dakikada Karagümrük tehlikeli biryerden serbest vuruş kazandı. Balkovec'in sağ köşeye doğru yaptığı vuruşu Ersin kornere çeldi.

88'de Pjanic ve Batshuayi oyundan çıkarken Salih ve Alex Teixeira oyuna girdi.

90+3. dakikada Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel kırmızı kart gördü.

Maç sona erdi.

Fatih Karagümrük - Beşiktaş ilk 11'ler:

Fatih Karagümrük: Viviano, Salih Dursun, Burak Bekaroğlu, Caner Erkin, Balkovec, Adnan Uğur, Jimmy Durmaz, Bistrovic, Emre Mor, Karamoh, Borini

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Vida, Rıdvan, Josef, Ghezzal, Pjanic, Oğuzhan, Larin, Batshuayi