Profesyonel futbol yaşantısına ülkesinin Zalgiris ekibinde başlayan Karcemarskas, burada 2 yıl forma giydikten sonra 2003-2004 sezonunda Rusya'nın Dinamo Moskova takımına transfer oldu. Rus ekibinde 6 yıl görev yapan Litvanyalı kaleci, 2011'de Gaziantepspor ile sözleşme imzaladı.

Karcemarskas, o tarihten bu yana kırmızı-siyahlı ekibin formasını terletiyor.

Gaziantepspor formasıyla 164 Süper Lig ve 10 Türkiye Kupası maçına çıkan Karcemarskas, söz konusu müsabakalarda kalesinde 204 gol görmesine rağmen yaptığı kurtarışlarla takımının aldığı başarılı sonuçlarda etkin rol oynadı.

24 MAÇIN 8'İNDE KALESİNİ GOLE KAPADI

Zydrunas Karcemarskas, Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 24 maçın 8'inde kalesini gole kapadı. Ligde şu ana kadar 24 karşılaşmaya çıkan ve 2 bin 115 dakika sahada kalan kırmızı-siyahlı kalecinin gol yemediği müsabakalarda Gaziantepspor, 5 galibiyet ve 3 beraberlik elde edip, 18 puan topladı.

Görev yaptığı mücadelelerde 29 gol yiyen Karcemarskas, bu sezon sakatlığı sebebiyle bir maçta 45 dakika oynadı, diğer 2 karşılaşmada ise forma giyemedi.

Tecrübeli file bekçisinin oynamadığı müsabakalarda kaleyi Bora Sevim ile Alperen Uysal korudu. Bora Sevim, görev aldığı 2 maçta 135 dakika mücadele edip kalesinde 3 gol gördü. Alperen Uysal ise sadece bir karşılaşmada 90 dakika görev alıp, kalesinde 4 gole engel olamadı.

RAKİPLERDEN ÖVGÜ

Zydrunas Karcemarskas, bu sezon gösterdiği performansla rakip takım teknik direktörlerinin de beğenisini kazandı.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligin 25. haftasında 1-0 kazandıkları Gaziantepspor maçının ardından, "İyi vuruşlarımız vardı. Öbür yanda da çok başarılı bir kaleci vardı. Karcemarskas görevini yapmaya çalışan ve hatta görevinin de üstüne çıkan bir kaleciydi." diye konuşmuştu.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat ise 26. haftada golsüz berabere biten Gaziantepspor karşılaşması sonrası Karcemarskas için "Yanılmıyorsam 5-6 tane net pozisyonumuz var, kaleciyi kutlamak lazım. Müthiş bir maç çıkardı. Senede herhalde takımına 10-12 puan kazandırıyor. Bu ligin en iyi kalecilerinden bir tanesi, tebrik ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.