Amerikan ordusuna ait zırhlı güvenlik araçlarının bulunduğu büyük bir TIR konvoyu önceki akşam Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki Fişhabur'dan PKK/PYD’nin işgali altındaki Kamışlı'ya geçti. Bazı tırların zırhlı araç taşıdığı gözlendi. Diğer tırlarda ise terör örgütüne teslim edilmek üzere ağır silah ve mühimmat olduğu iddia edildi.

400 TERÖRİST AFRİN’E GEÇTİ

Sevkıyata ait olduğu belirtilen görüntüler sosyal medyada paylaşılırken dün de PYD'nin kontrolündeki Rasulayn'dan Afrin'e yardım için bir konvoyun daha yola çıktığı ileri sürüldü. 3 otobüs ve 90 araçlık konvoyda 400'den fazla YPG'linin olduğu belirtiliyor. Konvoyun Afrin'e gitmek için Şam yönetiminin kontrolü altındaki Nubul bölgesini kullandığı iddia edildi.

TANKERLE SİLAH SEVKİYATI

Öte yandan önceki gün de Halep kırsalında Afrin’e giden 2 TIR dolusu Amerikan silahı yakalandı. Suriyeli askeri muhalif gruplardan Nurettin Zengi, Afrin'deki PYD/PKK'ya gönderilmek üzere, içine çok sayıda ağır silah gizlenmiş bir akaryakıt tankeri ele geçirdiğini duyurdu. Grup sosyal medya hesabında tankere ve silahlara ait görüntüyü paylaştı.

9 GÜN ÖNCE SÖZ VERDİLER

ABD daha önce bir çok kez terör örgütü PKK/PYD'ye silah yardımı yapmayacağı sözünü vermişti. Bu söz en son 9 gün önce 27 Ocak’ta tekrarlanmıştı. ABD Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la görüşerek PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususunu teyit etmiş ve “Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorundayız” demişti.

947 TERÖRİST ETKİSİZ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bugüne kadar 947 terörist etkisiz hale getirilirken, TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in batısındaki Racu beldesine bağlı Kırmızı köyünü de PYD/PKK'dan temizledi. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in beş beldesinde 34 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

ÖSO’YA TEŞEKKÜR ETTİLER

TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren ÖSO'nun Kürt komutanı Azad Şabo, Afrin'in kuzeyinde terörden arındırılan Kürdo yerleşimini ziyaret etti. Bölge sakinleri "Biz burada çok iyiyiz. (ÖSO) Bize iyi davranıyorlar. Şu ana kadar bir tavuğumuza bile dokunmadılar. İyilikten başka bir şeylerini görmedik" diye konuştu. 9’DA