Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu T24'ün sorularını yanıtladı.

FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan polemiğe ilişkin olarak da konuşan Temel Karamollaoğlu 'Bir partiye, içinde, örneğin CHP'de, MHP'de bir iki FETÖ'cü var diye siyasi ayak denemez" ifadesini kullandı.

18 Şubat Salı günü (yarın) görülecek Gezi Davası duruşmasıyla ile ilgili soruyu da yanıtlayan Karamollaoğlu "Gezi Davası'nın yeni yaralar açmamasını, iktidarın gerekli hassasiyeti göstermesini temenni ediyorum" diye konuştu.

AKP'nin bugün geldiği yeri de eleştiren Saadet Partisi lideri "Mutlak güç bozar; AK Parti tek mutlak güç haline geldi. Her baskıcı yönetim kendi sonunu kendi hazırlar' yorumunu yaptı.

Yeni partiler kurmak için AKP'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kopuşunu da değerlendiren Karamollaoğlu, "Tabiri caizse ehliyetli takım AK Parti'den ayrıldı. Ayrılanların az çok tabanda ve kadrolarda etkisi var" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendileriyle birlikte Kudüs Mitingi'ne katılmasını da yorumlayan Saadet Partisi lideri, "Sayın Kılıçdaroğlu özeleştiri vermesini bilen bir siyasetçi. Başörtüsü ile ilgili sözleri, mitinge katılması, adalet ve şeffaflık konusundaki yaklaşımı önemli. Ben de onun gibi düşünüyorum. Ancak siyasi bir ittifak meselesi şu anın meselesi değil. Seçimler döneminde bu konu konuşulabilir. Şu anda prensipleri konuşmak önemli" diye konuştu.

Tarikat ve cemaatlerin siyasetle ilişkisine de değinen Karamollaoğlu, "tarikatların terbiye yerleri olduğunu, işin menfaate dönüşmesi durumunda İslam'a verecekleri zararın da vebali olacağını" söyledi.

"Dinde zorlama olmaz; insanın aklı var" diyen Saadet Partisi lideri, "namaz ve orucun kimseyi aldatmaması gerektiğini" de vurguladı.