Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararının iptaline oy birliğiyle karar veren Danıştay 10. Dairesinin kararını değerlendirdi.

Ayasofya konusunu gündeme getiren başta merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan olmak üzere yarım asırdır mücadele eden herkese teşekkür ettiğini belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti: 'Ayasofya'nın, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyeti doğrultusunda eski hüviyetine getirilmesi ve cami olarak ibadete açılması yolunda önemli bir merhale olan Danıştay kararını takdirle karşılıyorum. Bu, milletimizin uzun yıllardır var olan arzusu yönünde alınmış bir karardır.'

DAVUTOĞLU'NDAN KARARA DESTEK

Meclis dışı muhalefet partilerinden Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ayasofya Müzesi'nin cami olarak ibadete açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: Ayasofya'nın ibadete açılması, on yıllardır beklenen özlemin gerçeğe dönüşmesidir. İktidar ve muhalefetin takındıkları sorumlu tavır takdire şayandır. Fethin sembolü, Fatih'in emaneti olan ve İstanbul'un tüm medeniyet birikimini barındıran #AyasofyaCamii hayırlı olsun.