Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Aksoy Hudut Karakolu'na sabah saatlerinde sınırın Suriye tarafından, PYD/PKK/YPG işgali altındaki bir bölgeden teröristlerce roketatarla saldırıda bulunulduğunu duyurdu. 3'ü saldırıyı gerçekleştiren roketatarı kullanan teröristler, 8'i de doçka uçaksavar silahı monteli bir araçta olmak üzere toplam 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Mehmetçik misliyle karşılık verdi

Sınır karakoluna PYD bölgesinden roketatarlı saldırı düzenlendi. Mehmetçik saldırıya anında karşılık vererek 11 teröristi öldürdü.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Aksoy Hudut Karakoluna sınırın Suriye tarafından, PYD/PKK/YPG işgali altındaki bir bölgeden teröristlerce roketatarla saldırı düzenlendi. Saldırıya misliyle karşılık verildi. TSK'dan yapılan açıklama şöyle: 28 Nisan 2017 tarihinde sabah erken saatlerde Urfa ili Ceylanpınar ilçesi, Aksoy Hudut Karakoluna sınırın Suriye tarafından PYD/PKK/YPG işgali altındaki bir bölgeden teröristlerce roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Hudutlarımıza yönelik gerçekleşen tacize karşı meşru müdafaa kapsamında derhal misliyle mukabelede bulunulmuş; bölgeden alınan bilgiler çerçevesinde bölücü terör örgütü mensubu 11 terörist (3'ü roketatarı kullanan, 8'i DOÇKA silah yüklü araçta olan) etkisiz hale getirilmiştir. Doğal olarak aracıyla ve personeliyle birlikte bir Doçka silahı (monteli) da imha edilmiştir.