Karabük'te psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Ercan Koz, nüfus cüzdanında yaşadığı sorun sebebiyle Karabük'ün Yenice ilçesindeki polis merkezine gelerek burada görev yapan polis memuru babası Recep Koz ile görüşmek istedi.
Babasının nöbetten çıktığı öğrenen Ercan Koz, babasının Altınkent Konutları'ndaki evine gitti. Burada babası ile bilinmeyen bir nedenden tartışan Ercan Koz, babasına ait beylik silahını alarak üç el ateş etti. Babasını vücudunun çeşitli yerlerinden vuran Ercan Koz, evin önünde de havaya iki el ateş etti. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri 17 yıllık polis memuru Recep Koz'un hayatını kaybettiğini belirledi.
Gökçebey İlçesi'ne kaçmak istelyen Ercan Koz, bindiği taksinin şoförü Sedat Demirbaş'ı (40) yaralayarak aracı gasp etti.
Gasp ve yaralama ihbarının alınması üzerine, Zonguldak'a hareket ettiği belirlenen Ercan Koz'u Elvanpazarcık Beldesi'nde jandarma ekipleri tarafından önü kesildi. Yön değiştirirek şehir merkezine doğru kaçan Koz, yolda karşılaştığı orman muhafaza memuru Osman Aktaş'ı da göğsünden yaraladıktan sonra yoluna devam etti.
Polis tarafından Kokaksu mevkisinde bir kez daha sıkıştırılan Ercan Koz, bariyeri aşarak kaçmak isteyince ekipler arkasından ateş etti. Koz'un kullandığı taksi kontrolden çıkarak bir telefon direğine çarptı.
Araçtan inerek kaçmayı deneyen Ercan Koz, başaramayacağını anlayınca babasının beylik silahıyla kafasına ateş ederek intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Koz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Koz tarafından vurularak hastaneye kaldırılan 2 yaralıdan Aktaş'ın durumunun ağır olduğu belirtildi.
Ercan Koz'un psikolojik sorunlarının olduğu ve eşiyle ayrılma aşamasındaki eski kız arkadaşı ile evlenebilmek için bir süredir ailesine baskı yaptığı ileri sürüldü. Ailesinin ise çalışabilmesi için 60 bin lira kredi çekerek Koz'a bir ticari taksi aldığı öğrenildi.