Son yıllarda başta Amerika olmak üzere birçok ülkede uygulanan Black Friday yani Kara Cuma uygulaması Türkiye'de halktan yoğun tepki aldı.İslam dünyası için haftanın en mübarek günü olan Cuma günü için Türkiye'deki şirketlerin inadına 'Kara Cuma' kampanyası yapması dikkatlerden kaçmadı. İslam'a yönelik yapılan bu algı oyununa karşı pek çok vatandaş tepkilerini dile getirdi.

BU AŞAĞILANMAYI KABUL ETMİYORUZ

Müslüman bir ülkede bir batı geleneğinin benimsenmesini ve en kutsal günümüz olan Cuma'ya 'Kara Cuma' denilerek aşağılanmasını kabul etmiyoruz.

MÜSLÜMANLARA TUZAK

Cuma bütün İslam aleminde Müslümanların mübarek günüdür. Neden Cumartesi ya da Pazar günü değil de Müslümanların mübarek gününde insanları alışverişe yönlendiriyorlar. Kara Cuma da dense, efsane cuma da dense, çılgın cuma da dense CUMA MÜBAREK CUMADIR ve Müslümanların ibadet günüdür. Cuma gününün seçilmesi Müslümanlara bir tuzaktır. Bu yaptıklarıyla artık cuma günü sohbet, zikir, namaz, Kuran diye anılmayacak, cuma denilince akıllarda alışveriş olacaktır.

BLACK FRİDAY NEDİR?

ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe 'Black Friday' deniliyor. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul ediliyor. Kapitalizmin alışveriş çılgınlığı için bir oyunu olarak kabul edilen gün, son yıllarda ülkemizde de aynı isimle uygulanmaya çalışılıyor.