Türk gemisi M/V Erkul-S, geçen temmuz ayında Çin Halk Cumhuriyeti'ne götüreceği cam cevherini almak için Liberya'nın Greenville Limanı'ndayken tropik yağmurların yaklaşması üzerine ambar kapaklarının kapatılması gerekti. 3. Kaptan Uğur Kır (23) ambar kapaklarının kapatılma işleminin sorumlusu olarak güvertede bulunuyordu. Ambarın vincini bağlama düzeninden çözmek isteyen genç kaptan, küpeşte ile vinç arasına sıkıştı. Gemi kaptanı Kır'ı Greenville'deki bir hastaneye gönderdi. Kır'ı muayene eden Liberyalı doktor, röntgen bile çekmeden genç kaptanı gemiye geri gönderdi. 60 deniz mili açıkta seyir halinde olan gemide ağrıları artan genç kaptan, kazadan 14 gün sonra bilincini yitirdi. Açık denizdeki gemiye acil yardım ulaştırılamazken 17 Temmuz gecesi genç kaptan hayatını kaybetti.

NEDEN GEÇ HABER VERİLDİ?

Milliyet'e konuşan anne Nurgül Kır oğlunun bir dizi ihmal sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi. Gemi kaptanı ve bağlı olduğu şirket Gent Denizcilik'in en büyük hatasının oğlunun röntgenini çektirmeden sefere devam ettirmeleri olduğunubelirten Kır, 'Donanımlı bir hastaneye sevk edilse röntgende iç organlarının büyük zarar gördüğü belirlenirdi. Haber verselerdi evladımızı İstanbul'a getirirdik. Sefere devam ettirerek ölümüne davetiye çıkardılar' ifadelerini kullandı.

TELEFONUNDA NE VARDI?

Genç kaptanın tüm eşyalarının kendilerine teslim edilmesine rağmen iki cep telefonu ve bilgisayarının verilmediğini belirten Nurgül Kır, gemide tuttuğu günlüğünün de kayıp olduğunu söyledi. Anne Kır, 'Bize verilmeyen günlüğünde ve telefonlarında ölümüyle ilgili bilgiler olabilir. Şirketin bizi aramaması süpheleri artırıyor' dedi.