Barzani korsan devlet sevdasının bedelini ağır ödüyor. K.Irak’ın tüm kazanımlarını ateşe atan Barzani, Habur Sınır Kapısı’nı da Irak Merkezi Hükümeti'ne teslim etmek zorunda kaldı

IKYB BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde tatbikat yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Irak Silahlı Kuvvetleri birlikleri Irak'a ait Halil İbrahim Sınır Kapısı'na geçti. Siren sesleri eşliğinde iki ülke askerleri zırhlı araçlarla Habur Sınır Kapısı'na doğru yöneldi. Askerler, ilk olarak Türk ve Irak bayrakları ile Habur Gümrük Kapısı'na geldi, kısa bir süre sonra Halil İbrahim Gümrük Kapısı'na geçti. Buradaki IKBY'ye ait bayrak indirilerek, Irak bayrağı göndere çekildi.

BÜTÜN KONTROLLER BAĞDAT’TA

Başbakan Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında son gelişmeyi şöyle anlattı: "Sınır Kapısı, bu sabah itibariyle Irak Merkezi Hükümeti'ne teslim edildi. Bundan böyle Habur geçişindeki bütün kontroller Irak Hükümeti tarafından yapılacak. Türk tarafında Habur'da bizim görevlilerimiz, öbür tarafta Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda Bağdat'tan gelen görevliler olacak."