Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları güreş müsabakalarında 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar, güreş müsabakalarının kapanışının İstiklal Marşı'yla olmasının kendisini çok onurlandırdığını söyledi.

Kadın güreş müsabakalarında Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran milli sporcu Yasemin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeş ülke Azerbaycan'ın çok güzel bir organizasyona imza attığını belirtti.

Organizasyonu her yönüyle beğendiklerini ifade eden Yasemin, "Altın madalya kazandım ve kapanışı İstiklal Marşı ile yaptım. Müsabaka bittiğinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla koştum. Bu benim için çok gurur verici bir şeydi. Kapanışın İstiklal Marşı'yla olması beni çok onurlandırdı." dedi.

İslami Dayanışma Oyunları'nın Müslüman ülkelere sağladığı katkılardan da bahseden Yasemin, "Oyunlar birlik ve beraberlik sağlayacaktır. Biz İslam ülkeleri olarak bir araya gelerek çok iyi şeyler başarabileceğimize inanıyoruz. İnşallah bu birlik İstanbul'da 2021'de yapılacak oyunlarda da devam eder." ifadelerini kullandı.

"Kadın güreşi kendini aştı"
Azerbaycanlıların çok sıcakkanlı olduklarını ve kültürlerinin Türk kültüründen bir farkının bulunmadığını söyleyen Yasemin, "İlk önce Paris'te yapılacak büyükler Dünya Şampiyonası, ardından da 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya ile bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı dinletmek istiyorum." dedi.

Yasemin, Türk güreşi ile ilgili son durumu da, "Türk kadın güreşinde büyük bir gelişme yaşanıyor. 2016 Olimpiyatları'na 5 sporcu ile katıldık. Bu çok önemli bir başarıydı. Kadın güreşi kendini aştı. Ağır sıklette bir numarayız diyebilirim." şeklinde değerlendirdi.