Hollanda, Assen'de yaşayan 19 yaşındaki genç kanser hastalığının son evresinde. Hasta insanların son isteklerini gerçekleştirmek için çabalayan 'Dilek Ambulansı' vakfı bu gencin son isteğini yerine getirmek istemiş. Gencin son isteği ise İsviçre Dağlarını son bir kez daha görebilmek.

Fotoğrafta bir bank üzerine oturmuş halde İsviçre Dağlarını belki de son kez seyreden genci görüyoruz. Hemen arkasında ise onun bu isteğini gerçekleştiren Dilek Ambulansı vakfı'nın ambulansı duruyor.

Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraf adeta insanların yüreklerini parçaladı. Hemen hemen herkes söz birliği etmişçesine 'Tek bir fotoğrafta hem mutluluk hem hüzün' notunu paylaştı.

ÖLÜMCÜL HASTALARIN SON DİLEKLERİNİ YERİNE GETİREN BİR VAKIF

Dilek Ambulansı vakfı, hareket edemeyen ölümcül hastaların son dileklerini gerçekleştirmek için çaba sarf eden bir vakıf. Bu genç de tüm vücuduna yayılmış kanserle mücadele ediyor ancak maalesef günleri sayılı. Bunu haber alan vakfın kurusunu Kees Veldboer gencin son arzusunu gerçekleştirmek için harekete geçiyor.

İSVİÇRE'DE TOPLAM 4 GÜN GEÇİRMİŞ

Dilek Ambulansı hemen gencin isteğini yerine getiriyor ve karşımıza içinde hüzün ve mutluluğun bir arada olduğu bu benzersiz fotoğraf çıkıyor. Ardından ambulans ile birlikte dağları daha yakından görebilmesi için İsviçre içlerine doğru kısa bir yolculuk yapıyorlar. İsviçre'de toplam 4 gün geçiren genç şehrin üzerinde helikopter ile bir tur atma fırsatını da buluyor.

BU GÜZEL VAKIF 12 YIL ÖNCE KURULMUŞ

Vakıf 12 yıl önce kurulmuş. Vakfın kurucusu Veldboer, Rotterdam'da eski bir ambulans şoförü. Ölümcül bir hastanın kendisine son dileğini söylemesi ve onun da ambulansla bu dileğini gerçekleştirmesinden sonra bu fikir ortaya çıkmış. Eski bir denizci olan hastanın, Rooterdam Limanı'na gittiği zaman yaşadığı mutluluğu gören Veldboer daha sonra Dilek Ambulansı Vakfı'nı hayata geçirmiş. 200'den fazla gönüllü çalışanı olan vakfın, 7 adet ambulansı bulunuyor.

O günden bu yana hareket edemeyen pek çok hastanın son arzularını yerine getirmişler. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu fotoğraf, birçok insanı da gözyaşlarına boğdu.