Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkesine davet ettiği Papa Francesco’dan, Katolik Kilisesi yönetimindeki bazı yatılı okullarda binlerce yerli çocuğun istismar edilmesinden ötürü resmi özür talebinde bulundu.

İtalya’nın güneyindeki Taormina kasabasında 26-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen G7 Liderler Zirvesi’ne katılan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, geçtiğimiz aylarda peş peşe sarsıntılar yaşanan ülkenin orta kesimindeki deprem bölgesini pazar günü ziyaret etmesinin ardından başkent Roma’ya geldi.

Vatikan’a geçen Trudeau, eşi Sophie Trudeau ile Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco’yu ziyaret etti.

Papa ile Trudeau’nun, G7 Zirvesi’nden çıkan sonuçları da değerlendirdiği aktarıldı. Bu zirveye ilk kez katılan ABD Başkanı Donald Trump, birçok konuda mutabık kaldığı diğer 6 sanayileşmiş ülkenin lideri ile iklim değişikliğiyle mücadele konusunda uzlaşmayı kabul etmemişti. Papa’nın, bu meseleye özel önem verdiği biliniyor. Nitekim iki sene önce iklim değişikliğiyle mücadeleye ilişkin bir genelge de yayımlamıştı.