İzmir'in Karabağlar ilçesinde servis şoförü babası, ev hanımı annesi ve kız kardeşiyle yaşayan Gökhan Tirsi, yıllarca "kalbinin sağda attığını" söylemesine rağmen bir türlü ailesini inandıramadı.

Tirsi'nin "situs inversus totalis" adı verilen anomali ile dünyaya geldiği ve tüm iç organlarının ters tarafta olduğu, 12 yaşındayken böbrek rahatsızlığı nedeniyle başvurduğu hastanede anlaşıldı.

Şimdi 18 yaşında olan Gökhan Tirsi, sağlığına kavuşmak için ameliyat masasına yatacak.

"BÖBREK RAHATSIZLIĞI DIŞINDA FAZLA ETKİLENMEDİM"

Kalp, mide ve dalağı, göğüs ve karın bölgesinin sağında, karaciğer ve safra kesesi ise solda olan Tirsi, "Küçüklüğümden bu yana top oynadığımda kalbimin sağ tarafta attığını, annemle babama söylüyordum. Onlar da 'Damardır, öyle bir şey olmaz, olsaydı doktorlar söylerdi' diyorlardı. Arkadaşlarım, önce inanmıyor. Kalbimin sağda olması çok güzel. İlgi odağı olduğum için mutluyum" dedi.

Tirsi, iç organlarının tamamının ters tarafta olmasının hayatını böbrek rahatsızlığı dışında çok etkilemediğini, yine de acil durumlarda sağlık ekiplerine uyarı amacıyla cüzdanında durumunu anlatan bir yazı taşıdığını belirtti.

"KENDİ ORGANI NAKLEDİLECEK"

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Genel Cerrah Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da "Bir organ nakli söz konusu olacak ama yani kendi organı yeniden nakledilecek. Operasyon sonrası Gökhan normal hayatına devam edecek" diye konuştu.