Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Rusya Büyükelçiliği yakınında düzenlenen 7 kişinin öldüğü intihar saldırısını Taliban üstlendi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed, yaptığı yazılı açıklamada, Tolo isimli televizyon kanalına ait bir minibüse bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısının bir Taliban üyesince gerçekleştirildiğini bildirdi.

Mücahed, Tolo televizyonunun "Kafirlerin istihbarat şebekesi" olduğunu da iddia etti.

- Devlet Başkanı Gani saldırıyı kınadı

Afganistan Devlet Başkanı Mohammad Eşref Gani, yazılı açıklamasında, basın çalışanlarına düzenlenen intihar saldırısını kınayarak, Taliban’ın bu saldırıları basını susturmak için yaptığını ifade etti.

Gani, hükümetin tüm gücü ile basını korumak ve destek vermek için çabaladığını, bu tarz saldırıların önlenmesi için mücadele ettiğini belirtti.

Afganistan İcra Heyet Başkanı Abdullah Abdullah da televizyon çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı ve yaralıları hastanede ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Afganistan’daki NATO güçlerinin Kararlı Destek (Resolute Support) misyonu da Taliban tarafından düzenlenen saldırıyı kınadı.

Başkent Kabil'in Darul Aman bölgesinde akşam saatlerinde Rusya Büyükelçiliği yakınında Tolo isimli televizyon kanalına ait bir minibüse bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 2'si kadın 7 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı.

Taliban’ın 28 Eylül’de kuzeydeki Kunduz kentini ele geçirmesinin ve örgütünün kentten 5 gün sonra çekilmesinin ardından Tolo televizyonu, Kunduz Üniversitesinin kız pansiyonunda Taliban’ın öğrencilere tecavüz ettiğini belirten bir raporun haberini yayınlamıştı. Haberin yayınlanmasının ardından Taliban, Tolo TV'yi ABD ve Batı'ya hizmet etmekle suçlayarak, hedef alacağını duyurmuştu.


Kaynak: AA