İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen ''Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı" projesiyle Kabataş martı görünümlü muhteşem bir iskeleye kavuşacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Martı şeklindeki iskele alanı sadece bin 300 metrekare. Tüm alan, yeşil alanla birlikte 100 bin metrekareden fazladır. İskele alanının yüksekliği 9,5 metredir. Silüeti kapatması söz konusu değildir” dedi. Tramvay ve füniküler sistemlerinin bir süre daha çalışmaya devam edeceğini kaydeden Topbaş şunları söyledi:

RİNG SEFERLER BAŞLAYACAK
“Bölgeye ulaşımı sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayıları arttırılacak. Transfer merkezinin fonksiyonları, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu entegrehale gelecek. Trafik yer altına alınacak. Sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Mevcut trafik akışı etkilenmeyecek. İnşaat çalışması trafiğe ilave yük getirmeyecek. Şehir ve çevrenin etkilenmemesi için tüm hassasiyet işin sonuna kadar sürdürülecek. Proje tamamlandığında, tüm özel ve toplu taşıma araçları alt meydanda indirme bindirme yapacak."

2 yıl kapalı kalacak
Kabataş vapur iskeleleri, inşaat çalışmaları nedeniyle 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak. Çalışmalardan dolayı herhangi bir mağduriyet yaşanmayacak. Çalışma süresince, Şehir Hatları AŞ, Kadıköy-Kabataş, Kabataş- Adalar ve Uğramalı Boğaz Hattı seferlerinde Kabataş İskelesi yerine Şehir Hatları'nın kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerini, İDO AŞ, Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferlerinde Kabataş iskelesi yerine İDO'nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerini kullanacak.