TBMM 23 Şubat’ta ‘Evlilik Programlarının Aile Kurumuna Olumsuz Etkilerini Araştırma Alt Komisyonu’ korma kararı almıştı. Komisyon yol haritasını hazırladı. Toplumda rahatsızlık yaratan evlilik ve izdivaç programları, bundan sonra Meclisin takibinde olacak. Dilekçe Komisyonu bünyesindeki, Evlilik Programlarının Aile Kurumuna Olumsuz Etkilerini Araştıracak Alt Komisyon, evlilik ve izdivaç programlarının yapımcıları, sunucuları ve bu programların sponsorlarını komisyona davet ederek, "Her şeyin para olmadığını, toplumun değerlerinin dikkate alınması gerektiğini" anlatacak.

REYTİNG İÇİN SENARYOLAR

Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik, "Toplumda bu konuda büyük rahatsızlık ve huzursuzluk var" dedi. Çelik, alt komisyonun, bu konuda detaylı araştırma ve çalışma yapacağını bildirdi.Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Televizyon programları evlilik gibi çok kutsal bir alanı öyle bir hale getiriyor ki şirket sözleşmesi yapılır gibi, erkeğin maddi geliri baz alınıyor, kadının fiziksel özellikleri, ev işlerini yapması konusundaki becerileri dikkate alınıyor. Bu programlardaki senaryolaştırma ne kadar ilgi çekici olursa izlenme oranı o kadar yüksek olur düşüncesiyle, her türlü yola da tevessül ediliyor. Bizim bu konuda toplumun gösterdiği hassasiyete, Meclis olarak duyarsız kalmamız mümkün değildi. Bu konuyu detaylıca inceleyeceğiz."

ÜNLÜ SUNUCULARI DİNLEYECEKLER

Bu konuda araştırma yapan akademisyenler, STK'lar ve ilgili kurum ve kişileri komisyona davet ederek dinleyeceklerini anlatan Çelik, RTÜK'le de görüşmelerinin olacağını bildirdi. Çelik, evlilik ve izdivaç programlarının yapımcıları, sunucuları ve bu programların sponsorlarını da komisyona davet ederek, dinleyeceklerini aktardı."Onların da bakış açıları bizim için önemli. Belki onlar çok iyi niyetle yola çıkıyorlar ama konunun çok daha farklı yollara gittiğini, toplumdaki algının çok daha farklı olduğunu göremeyebilirler." diyen Çelik, çalışmalar sırasında ortaya çıkan duruma göre, komisyona çağrılacak kişileri belirleyebileceklerini kaydetti.