Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesine izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresi dün akşam TBMM Genel Kurulu'nda oylandı. Oylamada CHP, HDP ve TİP 'hayır' oyu kullanırken AK Parti, MHP ve İYİ Parti grupları ise 'evet' oyu kullandı. DEVA Partisi ise çekimser kaldı.

Oylama sonucunda ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

İYİ PARTİLİ DURMUŞ YILMAZ 'HAYIR' OYU KULLANDIĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş yılmaz ise sosyal medya platformu Twitter'dan 'hayır' oyu kullandığını açıkladı.

Partisinin 'evet' oyu kullandığı tezkere oylamasına ilişkin açıklama yapan Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın paylaştığı ret oyu pusulasını paylaştı ve "Sistem parmak izimi okumadığı için ben de bu pusulayı 'ret' deyip imzaladım. Ancak oylama elektronik oylama yerine parmak kaldırmak suretiyle yapılınca hayır diye parmak kaldırdım ve pusulayı yırtıp çöpe attım. Keşke saklasaymışım" dedi.