Konya Şehir Hastanesi'nde çalışan Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya dün öğle saatlerinde Hacı Mehmet Akçay isimli bir hasta yakını tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Saldırının ardından aynı silahla intihar eden Hacı Mehmet Akçay'a ilişkin bilgi paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırganın Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi olduğunu açıkladı.

Başta liderler olmak üzere birçok siyasetçi olayı kınarken başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) olmak üzere mesleki örgütler sağlık emekçilerinin uğradığı şiddete tepki göstererek dün ve bugün için grev kararı aldı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Prof. Doktor Murat Karaman İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Konya'nın Karatay ilçesindeki Şehir Hastanesinde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledilmesi ve sağlık sektöründe dayanılmaz boyutlara ulaşan şiddeti kınadı.

'HEKİMLERİMİZİ VANDALLARA VE ONLARA BU FIRSATI TANIYAN SİYASİ İKTİDARA YEDİRMEYECEĞİZ'

Basın açıklamasında konuşan Saltuk Buğra Kavuncu '' Uzman Doktor Ekrem Karakaya'nın katledilmesiyle yeniden ve daha güçlü şekilde söylüyoruz: Şiddet karşısında hekimlerin/sağlık çalışanlarının kılına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır. Hekimlerimiz hastanelerde adeta kurban ediliyor. Göz bebeği hekimlerimizi vahşilere, vandallara ve onlara bu fırsatı tanıyan siyasi iktidara yedirmeyeceğiz. ''dedi.

'MESLEKTAŞLARI ÖLÜRKEN, GÖRDÜKLERİ ŞİDDET SONRASI DİPLOMALARINI YIRTARKEN SAĞLIK BAKANI'NIN GÜNDEMİ NEDİR?'

''Bu zulme boyun eğilmeyecek. Sağlık Bakanı'nın bu şiddetten daha fazla önemsediği bir durum varsa, çıkıp açıklamasını istiyoruz. Meslektaşları ölürken, gördükleri şiddet sonrası diplomalarını yırtarken, sağlık bakanının gündemi nedir? Bilmek istiyoruz. Aleni bir şekilde hastaneye silahla girip, bir doktoru katleden vahşete ve potansiyel şiddete karşı yapılması gereken en öncelikli husus, şiddeti önleyecek ciddi bir kanuni yaptırımın uygulanmasıdır.'' dedi.