Ramazanın bitimine sayılı günler kala dış dünyayla irtibatlarını keserek bu ayın rahmet, bereket ve feyzinden daha fazla istifade etmek isteyen bazı Müslümanlar camilerde itikafa girdi.

Ramazanın son günlerinde gizli ve bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesinin sevabına erişmek için itikafa (bir kişinin kendini çevresinden soyutlayarak ramazanın son on gününü gece gündüz ibadetle geçirmesi) girenler, İslam beldelerinin huzura kavuşması için gece gündüz dua ediyor.

İstanbul Müftülüğü, dileyen İstanbulluların daha yoğun ibadet etmelerine imkan sağlamak amacıyla 253 camide itikafa girilmesine izin verdi. Başta selatin camileri olmak üzere hemen her ilçede birkaç camide on binlerce kişi gece gündüz Kur'an-ı Kerim okuyor, ibadet ediyor ve günlerini dua etmekle geçiriyor.


İtikaftakiler, vakit namazlarını cemaatle kılıyor, teravihi hatimle eda ediyor, gecenin bir yarısında kalkıp teheccüd namazında Müslümanların içerisinde bulunduğu durumdan kurtulmaları için Allah’a yakarıyor.

Geçen çarşamba akşamı camilere kapanarak burada yatıp kalkan ve her türlü ihtiyaçlarını buradan karşılayan Müslümanlar, mukabele okuyor, ibadetlerini yerine getiriyor, Türkiye başta olmak üzere kriz ve iç çatışmaların yaşandığı ülkelerin geleceği için dillerinde duaları eksik etmiyor.

"Buradaki huzuru başka yerde bulmak mümkün değil"
Birkaç yıldır itikafa girdiğini belirten ancak ilk defa Şehzadebaşı’nda bu ibadeti yaşama fırsatına ulaştığını dile getiren Konyalı Mehmet Akın, "Buranın havası çok farklı. Her ramazanda dışarıda baş ağrılarım olurdu. Allah'a çok şükür bitti." dedi.

Camideki bütün vakitlerinin ibadetle geçtiğini aktaran Akın, "Burada kendini cemaate bırakanın tüm günü dopdolu geçiyor. Vakit namazlarımızı cemaatle kılıyoruz. Teravihleri ise hatimle eda ediyoruz. Burada hiçbir sıkıntımız yok. Bol bol ibadet yapıyoruz. Dış dünya ile ilişkimizi kesmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Elazığlı Suat Taş ise üç yıldır Şehzadebaşı Camisi'nde itikafa girdiğini belirterek, "Türkiye'de çok fazla önemi bilinmiyor ama itikaf çok önemli bir sünnet. Peygamberimiz sürekli itikafa girmiştir. Burada Türkiye ve İslam beldelerinin huzura kavuşması için dua ediyoruz. Herkese şiddetle öneriyorum." ifadelerini kullandı.