Ülkenin prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'un internet sitesinde, 10 Haziran'da başlayacak olan turnuva öncesi Ay-Yıldızlılar hakkında bir değerlendirme yazısı yer aldı.

"Son yıllarda, inişli çıkışlı da olsa giderek büyüyen ve Avrupa'da tutunmayı başaran Türkiye de Fransa'ya geliyor" diye başlanılan yazıda şu ifadeler yer aldı:

"İlk defa finallerine katıldığı (Avrupa Futbol Şampiyonası) 1996 yılından, bu turnuvaya katılmayı başardığı diğer yıllara kadar Türkler kendilerini hep geliştirdi. Katıldığı ilk yıl turnuvadan 0 puanla ayrıldılar, 2000'de çeyrek finalde Portekiz'e yenildiler, 2008'de yükseldikleri yarı finalde Almanya tarafından elendiler. Bundan iyisi finale çıkmaları olur. Tabii bu muazzam bir girişim olurdu. Ancak dikkat edin, çünkü Fatih Terim'in takımının sihirli anahtarında, oyuncuların alışılmış azmi, kolektif varlık ve aynı zamanda iyi bir bireysel teknik var, özellikle orta saha ve ötesinde."

"GERÇEK YILDIZ ARDA DEĞİL HAKAN ÇALHANOĞLU"

Ay-Yıldızlıların sembolünün, FC Barcelona'da forma giyen Arda Turan olduğu belirtilen değerlendirmede, Turan'ın mükemmel bir dönem geçirmediği belirtilerek, "Ancak Türkler için bu turnuvanın asıl yıldızı Hakan Çalhanoğlu olabilir. Bayer Leverkusen'in oyuncusu, Terim'in ofansif adamlarının en önemlisi. Öyle ki, Çalhanoğlu turnuvanın ilk elemeler aşamasında oynamadığında Türkiye Fransa'ya gelebilecek seviyede görünmüyordu" yorumu yapıldı.

ÖZYAKUP'UN KAZANDIRICI REÇETESİ

Hollanda'da doğan Türkiye asıllı Oğuzhan Özyakup'un da ayrıca övüldüğü yazıda, ofansif orta saha oyuncusunun, iki ülke arasında tamamen farklı olan futbol vizyonlarını birleştirmeyi başardığı ve bu karşımın "kazandırıcı" olduğu ifade edildi.

Özyakup'un, 360 derece bir görüş açısıyla topa her zaman ilk ulaşan olma gayreti sergilediği belirtilen haberde, "Rafine ayakları ile hem gol atma hem de takım arkadaşları için bu zemini yaratma kapasitesine sahip" denilirken, Beşiktaş'ta forma giyen 23 yaşındaki başarılı oyuncunun isminin dikkate alınması gerektiği belirtildi ve İtalyan ekibi İnter'in de ona göz diktiği hatırlatıldı.

Inter'le henüz anlaşma imzalamış olan Caner Erkin'e de değinilen yazıda, sol bek oyuncusunun baskıları ve asistlerine dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.

ARDA TURAN VE BURAK YILMAZ ŞÜPHESİ

La Gazzetta dello Sport, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın ise kariyerlerinde zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Onlar Türk futbol hareketinin iki önemli adamı. İkisi de çok önemli birer joker, ancak kondisyonlarının değerlendirilmesi gerek" diye yazdı.