İstiklal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Arif Çakmak Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan'ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette medyanın önemine değinen Hüseyin Arif Çakmak '28 Şubat sürecini yaşayanlar çok iyi biliyor ki bir ülkenin en önemli alanlarından biri medyadır. Kalemşörlerin geçmişte yaşattıklarını göz önüne aldığımızda bugün ülkemizin basın yayın alanında düne nazaran daha iyi durumda olduğu bir gerçektir. Kalemin doğrudan vazgeçmeme adına kullanılması, medyanın gücüne her zaman güç katacaktır' ifadelerini kullandı.

Hüseyin Arif Çakmak ayrıca sivil toplum örgütleri içerisinde ormancılık sektörünün İstiklal Gazetesi açısından her zaman önemli olduğunu, doğanın yaşatılması için emek veren ateş savaşçılarının her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

ORMANCILARIN TALEPLERİNİ TAKİP EDİYORUZ

Dünya coğrafyasında yeşilin artık bir sığınak olduğunu, betondan kaçan insanların köklerine döndüğünü bunu da yeşile bağlı olduğunu dile getiren İstiklal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Arif Çakmak; 'Uzun zamandan beri yapılan haberlerde ormancıların taleplerini gazetemiz takip etmektedir. Bizler bu uğurda mücadele verirken şehit olan, gazi olan birçok ormancı arkadaş tanıyoruz. Bugün vatan savunması olarak görülen bu mesleğin mevsimlik bir iş olarak görülmesine karşıyız. Topluma her mevsim can olan, hava olan, su olan ormanlar gazetelerde konu edildiği gibi 5 ay 29 gün yaşamıyor, aksine, insanı bir ömür yaşatıyor. Bu sebeple İstiklal Gazetesi olarak ormanlarımızın 12 ay çalıştırılması hususunu medya gündeminde dile getirmeye devam edeceğiz.' dedi.

PANDEMİ İLE BİRLİKTE ORMANLARIMIZIN NE DENLİ DEĞERLİ OLDUĞU BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan da 'Ormanlarımız yaşam kaynağımızdır. Bugün pandemi ile birlikte ormanlarımızın ne denli değerli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bunun yanında kalemin ormandan, kağıdın ormandan olduğunu hatırlatarak şunları söylemek isterim; Kalem ilk yaratılandır, doğruyu yazmak için kalemin kağıtla buluşması gerekir. Medyanın kalemi doğru olmalı, doğrudan şaşmamalı diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Aslan; Bugün ormanlarımıza duyduğumuz ihtiyaç ortadayken ormanları var eden orman işçilerine mevsimlik işçi muamelesi yapılmamalı, 12 ay işin olduğu ormanlarımızda 12 ay işçilerin çalıştırılması gerekiyor. Biz bu hususun 12 ay iş 12 ay aş sonucunu alana kadar peşini bırakmayacağız. Birçok doğa sever gazeteci, televizyoncu arkadaşımız bize doğanın en iyisini sunmaya çalışan sizlere desteğimiz sonsuz diyorlar. Bende burada doğa aşığı medyacı arkadaşların bu desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum.

DOĞAYI, ORMANLARI SEVEN DERTLENİR

Aldığımız temiz havanın, doğayı temizleyen doğanın mimarlarını yalnız bırakmadıkları için herkese teşekkür ediyoruz. Doğayı, ormanları seven dertlenir. Ormanlarımızın içinde mücadele veren ormancılar yaşatma mücadelesi veriyorlar. Bugüne kadar üretme ve ormanları çoğaltmanın çıkan yangınlarda ormanlarımızda bir dalın fazla yanmaması için, bir canlının daha yok olmaması için gayret gösteren ateş savaşçıları 117 şehit verdiler, sayısız gazimiz var. Bu sebeple ormanlarımızın kahramanları devletimizin büyüklerinden bir şey istiyor. Diyorlar ki bizi 10 ay çalıştırıyorsunuz, kışın ortasında bizi işsiz bırakıyor, evlerimize gönderiyor, iki ay sonra yeniden buluşalım diyorsunuz. Biz 12 ay üretimin olduğu ormancılık alanında görev yapıyoruz, sadece belli aylarda bir iş olmuş olsa bugün çıkıp biz çalışmak istiyoruz demeyiz ama üretimin 12 ay sürebileceği ormancılık alanında işçiyi iki ay işsiz bırakmak bu arkadaşlarımızı üzüyor ifadelerini kullandı. Devletimizden 12 ay işin olduğu, 12 ayın aşın verildiği bir düzenleme yapmasını istiyoruz.' şeklinde konuştu.