Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği netice verdi. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu son iki ayda 407 bin artı istihdam sağlandığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istihdam yürütülen kampanyada netice alındığını, 400 bin rakamının aşıldığını söyledi. Müezzinoğlu, bakanlıkta düzenlenen "Kamu Personeli Danışma Kurulu" toplantısında yaptığı konuşmada ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamuda ihanet şebekelerinin yerleşmesine karşı yürütülen ihraç ve açığa almalarla ilgili birçok konuda ortak görüş ve değerlendirmelerinin olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, yanlış yapanın her türlü yanlışın bedelini ödemesi, kimsenin de haksızlığa maruz kalmaması konusunda da ortak akılla hareket ettiklerini söyledi.

Müezzinoğlu, 2016'nın getirdiği ağır yüklerden birinin de istihdamdaki daralma ve işsizlik oranlarındaki artışlar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Bu anlamda da 2017'de yoğun bir çalışma hayatında milli seferberlik ve istihdamda yoğun bir kampanya başlattık. Çalışma hayatında alın teri dökmek isteyen insanımıza destek olmak istihdamda tutabilmek ve onlara istihdam alanları oluşturabilmek adına özellikle son iki aydır yoğun bir kampanya ile başarılı sonuçlar almaya başladık. Dün itibarıyla 407 binin üzerinde artı istihdamı sağlamış olduk. 2016'nın ağır yükünü ortadan kaldırmış oluyoruz. Önümüzde yine bir buçuk milyonu aşacak hedefle 2017 sonu itibariyle Türkiye'de işsizlik oranlarını yeniden yüzde 9,5'ların altına çekecek bir sürecin alt yapısı da oluştu. Güçlü bir şekilde yürüdüğümüzü görüyoruz."

Kıdemde çalışanın hakları korunacak

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantıda gazetecilerin sorularınanı da cevapladı. Bir gazetecinin kıdem tazminatı konusundaki sorusu üzerine Müezzinoğlu şunları kaydetti: "Bugün bu masa nasıl belirli değerlendirmeleri ortak yuvarlak masa anlayışı ile yapıyorsa o konuyu da paydaşlarımızla birlikte süreç içinde yapacağız. Burada temel felsefemiz şudur, alın terinin hakkının korunmasıdır. İşçimiz mağdur olmamalı, çalışanın hak ve hukuku korunmalı, sürdürülebilir olmalı. Bu hak ve hukukun güvencede olduğu hakkaniyetli olduğu bir sistemi biz temel bakış açımızı söylüyoruz. Paydaşlarımızla birlikte ortak aklı ve ortak sonucu birlikte bulacağız. Onun dışında konuşulan her cümle spekülatiftir. Bu atmosferde spekülasyon atmosferi olmamalıdır."