BELEDİYENİN İDDİALARI ÇÜRÜTÜLDÜ

Kağıthane Belediyesi, içinde onlarca öğrenci bulunan yurda sabah saat 4'te hukuksuz olarak yapılan 'yıkım' baskınına 'yurt binasının yıkılma tehlikesi olduğu ve binanın kaçak olduğu' iddialarını gerekçe göstermişti. Ancak ortaya çıkan belgeler bu iddiaları çürütüyor ve yıkımın siyasi mülahazalarla yapıldığı şeklindeki yorumları haklı çıkarıyor.

İDDİA 1

Kağıthane Belediyesi: Çağlayan Mahallesi Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binası depreme karşı statik yönden tehlikeli olduğu ve daha önemlisi can ve mal güvenliği açısından riskli olduğu tespit edilmiş, saha çalışması yapılarak yapının betonarme kısımlarından alınan numunelerden (karot) hazırlanan Riskli Tespit Raporu sunulmuş, neticesinde 6306 sayılı kanun kapsamında yıkımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca söz konusu alanda kalan alanı kullanmakta olan kişi ve kurumun Riskli Yapı Tespit Tutanağına yaptıkları itiraz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ve ilgili mahkeme tarafından reddedilmiştir.

VE GERÇEK…

Binanın Yapı Kayıt Belgesi mevcut ve İstanbul 13. İdare Mahkemesi Başkanlığı'na sunulan Bilirkişi raporunda 'Sadabad Öğrenci Yurdu Binası'nın riskli bina olup olmadığı dava dosyasındaki Riskli Bina tespit raporlarına dayanılarak belgelenemeyeceği kanaatine varılmıştır' deniliyor.

İDDİA 2

Kağıthane Belediyesi: Yıkımı gerçekleştirilen yurt ve lojman binasının bulunduğu alan; 1979 yılında hazine arazisi üzerine kaçak ve ruhsatsız olarak yapılmıştır.

VE GERÇEK…

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen Sadabad Öğrenci Yurdu ile ilgili olarak, 'İşyeri açma ve çalışma ruhsatı ilgi yazınızla bildirilen ad ve durumu aşağıda belirtilen özel öğrenci barınma hizmetleri kurumuna (bahsedilen Sadabad Öğrenci Yurdu)iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmiştir' deniliyor. Bu da yurdun kaçak olmadığını ispatlıyor.

İŞTE BİNANIN YAPI KAYIT BELGESİ

İŞTE BİLİRKİŞİ RAPORU

İŞTE YURDUN KAÇAK OLMADIĞININ İSPATI

BU ÖĞRENCİLER TERÖRİST Mİ?

Yıkımın bir başka boyutu da 'yıkım' baskınının sabah saat 4'te yapılması. Yüreği vatan sevgisiyle dolu gençlerin uyuduğu saatte adeta terör hücresi basar gibi yurda balyozlarla girilmesi, tepki gösteren öğrencilere tazyikli su sıkılması vicdanlarda derin yaralar açtı ve kafalarda amacın ne olduğu konusunda soru işaretleri yarattı: