Bu sezon yabancı oyuncularından hiçbir verim alamayan Galatasaray, transferde strateji değiştirdi. A Milli Takım'a Ömer Bayram'dan başka oyuncu gönderemeyen Cimbom, Ocak ayında yerli ve gurbetçilere öncelik verecek. FFP yüzünden satmadan bonservis harcaması yapamayan Galatasaray, bu nedenle sezon sonunda serbest kalacak Türklere yöneldi.

Sarı kırmızılılar, Sivasspor'dan Emre Kılınç ile Mert Hakan Yandaş'ın ardından Ç.Rizespor'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Oğulcan Çağlayan için girişimlere başladı. Sarı-kırmızılılar bu transferleri gerçekleştirip yerli kalitesini artırmayı planlıyor. Fatih Terim, daha önce yaptığı açıklamada "Ocak ayında operasyon yapacağım. Bu takımın yarısı değişecek. Aidiyet duygusu taşıyan oyunculara ihtiyacım var" diyerek revizyonun sinyalini vermişti.

FENERBAHÇE DE TALİP

Sakarya doğumlu Emre Kılınç, sol ayaklı olmasına rağmen orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor. 25 yaşındaki oyuncu bu sezon Sivasspor formasıyla toplam 10 maçta forma giydi, 3 gol attı, 5 asist yaptı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Emre'yi Fenerbahçe de istiyor.

10 numarada forma giyen Mert Hakan Yandaş, Sivas'ın yükselen yıldızı. Bu sezon 12 maçta görev alan 25 yaşındaki oyuncu, 4 gol üretti. Mert Hakan'ın peşinde Beşiktaş ve Trabzonspor da var.

İki ayağını da kullanabilen 23 yaşındaki Oğulcan, forvet ve kanatlarda oynuyor. Bu sezon Çaykur Rize'de 9 maçta, 1 gol kaydetti.