İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesin okulların tadilatına hız verildi. Gerek yeniden inşa etme gerek tadilat gerekse tamirat edilen okul sayıları her geçen gün artıyor. Ancak İstanbul'un merkezi ilçesi Bahçelievler’de TOKİ Halit Öge İlkokulu kelimenin tam anlamıyla kaderine terk edilmiş durumda.

ÖDENEK YOK

Okulun en alt katı bölge şartlarına direnemeyerek su aldı. Su alınca da haliyle rutubet yaparak bina temelden çürümeye başladı. Okul idaresi durumu belediyeye taşısa da sonuç alınmadı. Çünkü belediye milli eğitime yönlendiriyor. Çünkü mevcut durumda ödenek yok.

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Eğitim ve öğretimin bilincinde olan okul yönetimi kendi imkanları el verdiğince bir takım tadilata girdi. Ancak yeterli olmadı. Okulun alt katları rutubetten döküntü haline dönüşürken, öğrencilerin de sağlığı tehdit eder hale geldi. Öğretmenler de bu ortamda derslerini anlatıp çocuklara yararlı olmaya çalışıyor.

DERSLİKLER DEPO YAPILDI

Bahçelievler’de bulunan okulda ciddi anlamda tadilat yapılması gereken bölümler varken, devlet tarafından hediye edilen teçhizatlar sınıflara istiflenerek derslik sayısı azaltımına gidildi. Hal böyle iken öğrenciler daha fazla mevcutlu sınıflar eğitim alıyor.