Kadıköy, Şişli ve 15 Temmuz Şehitler Otagarı'nda yaşanan olayların ardından UBER'e yönelik bir saldırı haberi daha geldi. Küçükçekmece Kanarya mahallesinde müşteri aramak için tur atan araca akşam saatlerinde seyir halindeyken silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi.İçinde müşteri bulunmayan araca 4 kurşunun isabet ettiği belirtildi.

Yunus Emre isimli sürücünün kullandığı araca arkadan açılan ateş sonucu araca 4 el kurşun isabet etti. Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulunan ve normalde İBB'de kamyon sürücüsü olarak görev yapıp izinli saatlerinde UBER'e bağlı araçlarda çalıştığını ifade eden araç sürücüsü ifadesinde olayı şöyle anlattı: "Halkalı bölgesinde müşteri talebi fazla olunca Küçükçekmece bölgesine geçip oradan gelebilecek müşteri talepleri için tur halindeydim. Kanarya Mahallesi üzerinden Halkalı'ya çıkmak üzereyken araca yanaşıp eliyle vuran sakallı esmer bir şahıs durmamı istedi. Ama durmayıp devam ettim. Ardından 3-4 el silah sesi duydum. Araçtan inip baktığımda aracın arka camına ve kaportasına 4 kursun isabet ettiğini gördüm. Şahısı tanımıyorum, taksici olup olmadığını bilmiyorum.Olayın yaşandığı sırada etrafta taksi de göremedim.

Şikayet üzerine olay yerine gidip inceleme yapan polis ekipleri, sürücü Yunus Emre' nin ifadesi doğrultusunda soruşturma başladı. Şikayetçi sürücünün olay yerini gösterme ve saldırganı tarif etme yönündeki bazı ifadelerinin muğlak bulduğu öğrenildi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

UBER şoförleri ile taksi şoförleri arasındaki gerilim mahkemeye de taşınmıştı. Dün ve bugün yaşanan saldırıların ardından açıklama yapan Taksiciler Odasi yetkilileri, UBER sürücülerinin mahkemeyi etkilemek için algı operasyonu yaptığını ileri sürdü. UBER yetkileri ise uzun bir süredir devam eden fakat kendilerinin aldırış etmediği tehditlerin artık saldırılara döndüğünü iddia etmişti.

KADIKÖY'DE MÜŞTERİ GİBİ ÇAĞIRIP...

Kadıköy Rıhtım Caddesi üzerindeki bir grup taksici gece saatlerinde UBER araçlarını çağırdı. Müşteri bildirimi ile UBER araçlarını tenha bir yere çağıran taksiciler sürücüleri darp etti. Darp edilen UBER sürücüleri 3 taksiciden şikayetçi oldu.

OTOGARDA 10 TAKSİCİ AYNI ANDA

İstanbul 15 Temmuz Şehitler Otagarı'na çağırılan UBER aracının şoförü, araçtan indiği anda 10 civarında taksi şoförünün saldırısına uğradı. Duyarlı taksiciler UBER şoförünü kurtardı. Toslu, kendisine saldıran taksicilerden şikayetçi oldu.

KADIN MÜŞTERİLER ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA

Şişli'de bir taksi sürücüsü, içerisinde yolcu olan UBER şoförüne saldırdı. Bıçakla aracı çizen ve tekmeleyen taksi şoförü, kadın yolcuların korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Uber şoförü, aracını taksi şoförünün üzerine sürerek saldırıdan kurtuldu. UBER'deki kadın yolcular korku dolu anlar yaşadı.