Esenyurt'ta İnönü Mahallesi 353'üncü Sokak'ta bulunan bir binanın çatısına çıkan Mesher Üzel, elindeki pompalı tüfekle uzun süre etrafa rastgele ateş açtı. Ateş sonucu çevredeki bazı araçlara mermi isabet etmesi nedeniyle araçlarda hasar meydana geldi.

Polis ekiplerinin uzun süre ikna etmeye çalıştığı şahsın 8 kardeş olduğu ve müteahhite verdikleri binadan kendisine daire verilmemesi üzerine aile büyüklerine kızarak kendisine daire verilmeyen binanın çatısına çıktığı öğrenildi.

Pazarcılık yaptığı belirtilen Üzel, uzun süre ikna edilemedi ve çatıda bekledi. Olay yerine Özel harekat polisleri de geldi. Özel Harekat polislerinin operasyon hazırlığında olduğunu gören şahıs, bunun üzerine elindeki tüfeği çenesine dayadı. Pompalı tüfeğin tetiğine 2 kere basmasına rağmen şans eseri tüfek ateş almadı. Olay sonrası polis ekipleri çatıya çıkan şahsı indirerek göz altına aldı. Üzel, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


Elindeki pompalı tüfekle çatıya çıkan Mesher Üzel'in amcasının oğlu Beşir Üzel, "Bu amcamın evi, buna daire vermeyince böyle bir olaya başvurdu. 10 yıl önce bina yapılmadan önce kardeşlerinden ayrıldı. Kendine daire yaptırdı, orada dükkanı var arabası var. Kardeşlerine, ağabeyine "bana da hak vereceksiniz" dedi. Ağabeyleri "senin maddi durumun herkesten daha iyi, vermeyeceğiz sana" dedi. O da "vereceksin" dedi, ufak tefek tartışmaları oldu ama öyle kavgaları olmadı. En sonunda böyle bir olaya başvurdu, mesele buydu yani başka bir şey yok. Daire alamadığı için böyle bir olaya başvurdu. Ağabeyleri vermedi, evli ve 2 çocuğu var. Ailesini Kırıklareli'ne bırakmış, bu binada değiller, zaten normalde bu binada değiller" dedi.