Yüksek oranda metil alkolden yaptıkları içkileri, aralarında lüks restoranlarında bulunduğu işletmelere dağıttığı belirlenen şebekeyi ve müşterilerini ise şebekenin dağıtımda kullandığı kiralık aracın içerisindeki GPS cihazı kayıtları ele verdi.

VİLLA İMALATHANELER

İEM Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri aldıkları istihbarat ve yaptıkları çalışmalar sonrasında, Büyükçekmece ve Kumburgaz'da iki lüks villaya baskın yaptı. Geçtiğimiz hafta yapılan baskında ekipler, 3 şebeke üyesini çok sayıda sahte içki ve sahte içki imalatında kullanılan malzeme ve metil alkol dolu bidonlarla suçüstü yaparak yakaladı.

GPS CİHAZI KAYIDINDAN MÜŞTERİLER ÇIKTI

Kiraladıkları villa görünümündeki imalathanelerde, ürettiği içkileri yine kiralık bir araçla piyasaya sürdüğü tespit edilen şebekenin aracını inceleyen ekipler, işletmeci Rent A Car sahibi tarafından araca GPS cihazı yerleştirildiğini tespit edince cihazı incelemeye aldı. Yapılan incelemede şebekeden piyasa fiyatının altında rakamlara sahte içkileri satın alan restoran, gece kulübü, kafe ve büfeler tek tek tespit edildi.

VİLLALAR BASILINCA, METRUK BİNAYA TAŞINDILAR

Şebekenin basılan 2 imalathanesi ve yakalanan 3 üyesinin ardından, şebekenin elebaşı oldukları belirlenen ve ilk operasyondan kıl payı kaçıp kurtulan İsmail A. (24) ve Doğan A. (26) isimli sahtecileri takibe alan ekipler, 2 sahtekarın bu sefer tezgahı Fatih'te bir metruk binaya taşıdığını tespit etti. Tespit edilen Süleymaniye Mahallesi'ndeki imalathaneye de baskın düzenlendi. Yapılan baskında metruk binanın çatı katının sahte içki imalathanesine dönüştürüldüğü belirlendi. Polis gelmeden yine adresten kaçmayı başaran çetenin 2 elebaşını ise bu sefer parmak izleri ele verdi.

PARMAK İZLERİ ŞİŞELERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Basılan imalathanede yapılan aramalarda; bandrolsüz 92 şişe sahte içki, alkol imalatında kullanılan malzemeler, alkol ölçer dereceli cihaz, 500 sahte içki etiketi, 200 sahte TAPDK bandrollü içki kapağı ve çöplerden toplandığı değerlendirilen 200 adet doluma hazır boş içki şişesi ele geçiren ekiplerin, imalathanedeki sahte içki şişeleri ve malzemelerinden aldıkları parmak izlerinin sabıkalı 2 şebeke elebaşının parmak izleriyle örtüşmesi üzerine İsmail A. ve Doğan A. isimli 2 sahteci yakalanarak emniyete götürülüp sorguya alındı.

KANUNİ İŞLEM BAŞLATILDI

Geçtiğimiz yıl yine "sahte içki imalatı" yapmak suçundan gözaltına alındıkları ve aynı suçtan sabıkalı oldukları ortaya çıkan ve ifadelerinde basılan imalathaneyle irtibatları olmadığını ifade eden 2 şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklanıp ceza evine gönderilirken, şebekeden sahte içkileri satın aldığı belirlenen adreslere yönelik olarak kanuni işlem başlattığı öğrenildi. (milliyet)