İstanbul Cendere'de bulunan bir fabrikada yangın çıktığı yönündeki ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi.

Fabrikada havuz malzemeleri üretildiği ve içeride çok miktarda kimyasal maddenin olduğu bildiriliyor.

Yangına Seyrantepe, Kağtıhane, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Şişli itfaiye ekiplerinin yanı sıra Anadolu yakasından da Ümraniye ve Çavuşbaşı itfaiye ekipleri yönlendirildi. Yangını söndürme çalışmalarına helikopterler de müdahale ederken, yer yer patlamalar da oluyor.

Öte yandan yangın İstanbul'un dört bir yanından görülüyor. Bu arada yangının ormana yakın olması nedeniyle ormanlık alana sıçramasından endişe ediliyor.


Olay sırasında fabrikada çalışan işçilerden biri yaşananları, "Canımızı, kendimizi kurtardık. Nasıl olduğunu göremedik biz de. İçeride 10-15 kişi vardı, plastik PVC var. Tüpü götürdüm, taktım. Üstümüze sıçrayınca bıraktım, arkadaşlarımıza kaçın dedim" diye anlattı.

Yangın hakkında bilgi veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç "Burası Sarıyer'e bağlı bir iş yeri. Biz de arkadaşlarımızdan haberlerden takip ettik. Bir kimyasal deposu olan bir yer. Sarıyer'e bağlı bir yer. Detaylı bilgim yok. Ama adres olarak yanlış ifade olduğunu belirteyim sizlere. Arkadaşlardan aldığım bilgi de kimyasal deposu olduğu konusunda" dedi.

Yangın hakkında bilgi veren Sarıyer Belediyle Başkanı Şükrü Genç ise "İçeriden bilgi almaya çalışıyoruz şuan ama yangın kısmen kontrol altına alınmış durumda. Bizim ekiplerde alanda şuan. Bu bölge bize yeni geçmiş bir bölge. Arkadaşlar bu konu hakkında incelemelerine devam ediyor. Bildiğimiz kadarıyla orada bir üretem yok ama depolanmış malzemeler olabilir."