Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarılardan sonra beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibariyle etkisini göstermeye başladı. Silivri ile Beylikdüzü taraflarında başlayan şiddetli yağmurla beraber dolu yağışı da meydana geldi. Şiddetli yağmur ve dolu birçok bölgede şuanda etkisini devam ettiriyor.

"OLDUĞUNUZ YERDE KALIN"

Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul'da başlayan yağışla alakalı önemli bir uyarı yaptı. Kadıoğlu, 'Avrupa yakasında olduğunuz yerde en az bir saat durun. Anadolu Yakası'ndaysanız hemen çıkıp evinize gidin' diye konuştu.

Kadıoğlu, başlayan yağmurun bir saat devam edeceğini, Avrupa Yakası'nda oturan insanların sokakta mücadele etmesinden çok olduğu yerde kalmasının daha isabetli olacağını belirtti.

Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti: 'Avrupa yakasında zaten trafik felç olacak. Anadolu yakasındakiler acilen çıkıp evine gitsin. Dünyanın her tarafında meteoroloji radarını vatandaş takip eder, ona göre dışarı çıkayım mı diye plan yapar. Fakat bizim ülkemizde maalesef meteorolojik okur yazarlığı çok düşük. Bunu yükseltmemiz gerekiyor.'